Witam. mam taki kompresor na warsztacie.
Separator nowy - był podmieniany dla pewności
filtr oleju też nowy
Olej RARUS 425
Sytuacja wygląda tak:
Zalany nowy olej, kompresor pracuje prawidłowo przez około 30s po tym czasie zaczyna lecieć pełno oleju.
Po szybkim wykręceniu separatora wylewa się z niego pół litra oleju...
Jeżeli chodzi o układ odsysania oleju - wszystko sprawne sprawdzone przeczyszczone
Wygląda na to jakby ten olej się tak bardzo pienił i podchodzi tak wysoko że separator nie ma szans i musi się przez niego przedostać olej, separator w środku zapełni się do połowy i przez rure wylotową olej jest zabierany na zewnątrz.
Zawór MPV jest nowy
oleju nie jest za dużo na pierwszy rzut wchodzi mi 2.5L póki termostat się nie otworzy i zaleje mi pustą chłodnicę.
Więc za wysoki poziom oleju odpada.
Proszę o jakieś sugestie... siedzę nad nim 3 dzień.... brak pomysłów.
Dodam że to nie mój pierwszy kompresor...
Separator nowy - był podmieniany dla pewności
filtr oleju też nowy
Olej RARUS 425
Sytuacja wygląda tak:
Zalany nowy olej, kompresor pracuje prawidłowo przez około 30s po tym czasie zaczyna lecieć pełno oleju.
Po szybkim wykręceniu separatora wylewa się z niego pół litra oleju...
Jeżeli chodzi o układ odsysania oleju - wszystko sprawne sprawdzone przeczyszczone
Wygląda na to jakby ten olej się tak bardzo pienił i podchodzi tak wysoko że separator nie ma szans i musi się przez niego przedostać olej, separator w środku zapełni się do połowy i przez rure wylotową olej jest zabierany na zewnątrz.
Zawór MPV jest nowy
oleju nie jest za dużo na pierwszy rzut wchodzi mi 2.5L póki termostat się nie otworzy i zaleje mi pustą chłodnicę.
Więc za wysoki poziom oleju odpada.
Proszę o jakieś sugestie... siedzę nad nim 3 dzień.... brak pomysłów.
Dodam że to nie mój pierwszy kompresor...