Witam serdecznie.
Otóż w ręce mi wpadł mi komputer z biosem AMIBIOS (producent AMI) który niestety wymaga aktualizacji ponieważ nie wykrywa niektórych procesorów oraz szwankuje. Niestety ale w biosie nie widzę jakiej kolwiek opcji typu "EZ FLASH" czy coś co by informowało o aktualizacji.
Czy jest jakiś sposób aby zaktualizować ten bios??
Dodam,że próbowałem przenieść plik aktualizacji z rozszerzeniem .AMI na pendrivea i w biosie ustawić tak aby startował pendrive lecz niestety to nie pomaga ponieważ wyświetla się błąd informujący aby włożyć dysk bądź zainstalować system(po angielsku).
Czekam na odpowiedź ponieważ nie mam pojęcia co mu dolega.
Specyfikacja techniczna:
Płyta główna: ASUS P4P8X (bios AMI)
Pamięć RAM: 2Gb (4 kości)
Procesor: Klasy AMD Atlon 1x2.4Ghz
Zasilacz: MODECOM 300W (nie znajduje się na czarnej liście)
Karta graficzna: Jakaś firmy VIDline (chińczyk?)
Otóż w ręce mi wpadł mi komputer z biosem AMIBIOS (producent AMI) który niestety wymaga aktualizacji ponieważ nie wykrywa niektórych procesorów oraz szwankuje. Niestety ale w biosie nie widzę jakiej kolwiek opcji typu "EZ FLASH" czy coś co by informowało o aktualizacji.
Czy jest jakiś sposób aby zaktualizować ten bios??
Dodam,że próbowałem przenieść plik aktualizacji z rozszerzeniem .AMI na pendrivea i w biosie ustawić tak aby startował pendrive lecz niestety to nie pomaga ponieważ wyświetla się błąd informujący aby włożyć dysk bądź zainstalować system(po angielsku).
Czekam na odpowiedź ponieważ nie mam pojęcia co mu dolega.
Specyfikacja techniczna:
Płyta główna: ASUS P4P8X (bios AMI)
Pamięć RAM: 2Gb (4 kości)
Procesor: Klasy AMD Atlon 1x2.4Ghz
Zasilacz: MODECOM 300W (nie znajduje się na czarnej liście)
Karta graficzna: Jakaś firmy VIDline (chińczyk?)