logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Citroen C5 Diesel - wyciek spod maski, co może być przyczyną?

Freeza14 02 Paź 2015 08:13 1188 10
REKLAMA
  • #1 15036366
    Freeza14
    Poziom 10  
    Witam, mam problem (dokładnie mama) - pod maską Citroena C5 w Diesel z jednego miejsca w silniku kapie...

Dołączam zdjęcia.

Uprzejmie proszę o odpowiedź.
    Załączniki:
    • Citroen C5 Diesel - wyciek spod maski, co może być przyczyną? 02.jpg (2.25 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Citroen C5 Diesel - wyciek spod maski, co może być przyczyną? 01.jpg (2.29 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 15036377
    andrzej20001
    Poziom 43  
    Ocena: 6618
    Nic nie rób bo lepiej nie będzie,jest i tak miodzio jak na DIESLA. :) To żaden wyciek.
  • #3 15036403
    Freeza14
    Poziom 10  
    Na zdjęciu nie widać za dobrze "wycieku" ale w garażu na ziemi widać... ja tego nie planuje ruszać ale mechanikowi miło by było powiedzieć z czym mam problem - czy warto mu zawracać głowę tym...
  • REKLAMA
  • #4 15036451
    andrzej20001
    Poziom 43  
    Ocena: 6618
    Mechanik jak dobry się zna na robocie i nic nie trzeba mu pokazywać palcem. A do kiepskiego nie jedź.
  • Pomocny post
    #5 15036503
    pepe150
    Poziom 36  
    Ocena: 935
    Te zdjęcia co pokazujesz wskazuje na nieszczelność pompy Wysokiego Ciśnienia (WC).

Warto pomyśleć także o pasku rozrządu, bo mechanik będzie musiał wyciągnąć pompę do uszczelnienia.
  • #7 15036575
    Freeza14
    Poziom 10  
    pepe150 napisał:
    Te zdjęcia co pokazujesz wskazuje na nieszczelność pompy Wysokiego Ciśnienia (WC).

Warto pomyśleć także o pasku rozrządu, bo mechanik będzie musiał wyciągnąć pompę do uszczelnienia.

Mega dziękuje za konkretną odpowiedź :)

Nicedog napisał:
    @Freeza14 napisał:
    Cytat:
    - pod maską Citroena C5 w dezel-u -

Silnik o zapłonie samoczynnym to nie "dezel", lecz DIESEL - m.in. zobacz w https://pl.wikipedia.org/wiki/Silnik_o_zap%C5%82onie_samoczynnym

W telefonie pisałem i mi T9 poprawił... ale już zmieniłem - dziękuje
  • REKLAMA
  • #8 15036703
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #9 15036731
    pepe150
    Poziom 36  
    Ocena: 935
    georgesgr napisał:
    Freeza14 napisał:
    mechanikowi miło by było powiedzieć z czym mam problem

Jesli chcesz sprawic przyjemnosc mechanikowi, to raczej nie mow mu, co ma zrobic. On wie lepiej a klienci, ktorzy przychodza z gotowa diagnoza raczej denerwuja, niz sprawiaja przyjemnosc.
    Pozdrawiam,

Czyli w tym przypadku, raczej zwrócić uwagę na cieknąca pompę i ma to naprawić.
    I nic więcej nie mówić :P
  • #10 15036739
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #11 15036877
    Freeza14
    Poziom 10  
    Szybciej jest powiedzieć w prost, że widzę tu i tu to i to - byłem już u mechanika, chłop w porządku. Powiedziałem co się dzieje, tak zwanie "gdzie boli" po czym od razu powiedział aby w poniedziałek przywieść i nie musiałem czekać aż on sprawdzi co jest.

Tak więc dziękuje pepe150

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z wyciekiem płynu spod maski w Citroenie C5 z silnikiem Diesla. W odpowiedziach zasugerowano, że może to być nieszczelność pompy wysokiego ciśnienia, co wymagałoby interwencji mechanika. Podkreślono, że warto opisać problem mechanikowi, ale nie należy sugerować mu, co ma robić. Użytkownik otrzymał również porady dotyczące komunikacji z mechanikiem oraz potwierdzenie, że nie ma potrzeby panikować w związku z wyciekiem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA