logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo B590 - kompilacja 7601 Ta kopia sysytemu windows jest niaktualna

headshot 02 Paź 2015 17:22 3006 9
REKLAMA
  • #1 15037377
    headshot
    Poziom 20  
    Ocena: 128
    Witam mam problem otóż jakiś tydzień temu wywaliło taki błąd , pulpit czarny laptop kupiony z oryginalnie wgranym oprogramowaniem Win7 HP. W ciągu 2 lat użytkowania to już 3 raz. Poprzednio wystarczyło wpisać kod z spodu laptopa i system się aktywował ale teraz wyskakuje komunikat że firma Lenovo zablokowała klucz produktu. Przy dodatkowych informacjach pisze kod błędu 0x004C003-serwer aktualizacji ustalił że określony klucz produktu jest zablokowany. Nie wiem już co mam robić stary klucz nie wchodzi w opcjach do wyboru kupno nowego klucza online lub aktywacja przez telefon.

Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.150722-0600)
    Language: Polish (Regional Setting: Polish)
    System Manufacturer: LENOVO
    System Model: 20206
    BIOS: Phoenix BIOS SC-T v2.2
    Processor: Intel(R) Pentium(R) CPU B960 @ 2.20GHz (2 CPUs), ~2.2GHz
    Memory: 4096MB RAM
    Available OS Memory: 3674MB RAM
    Page File: 1628MB used, 5716MB available
    Windows Dir: C:\Windows
    DirectX Version: DirectX 11
    DX Setup Parameters: Not found
    User DPI Setting: Using System DPI
    System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
    DWM DPI Scaling: Disabled
    DxDiag Version: 6.01.7601.17514 64bit Unicode
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 15037437
    dzg4
    Poziom 31  
    Ocena: 351
    Aktywacja przez telefon, tak działałem z Media Center Edition XP, i z 7.
  • REKLAMA
  • #3 15037441
    headshot
    Poziom 20  
    dzg4 napisał:
    Ale jak to możliwe nowy, oryginał i aktywacja potrzebna ?
  • Pomocny post
    #4 15038464
    ghrki
    Poziom 17  
    Ocena: 11
    Tak, jest to mozliwe. prawdopodobnie ktos przechwycil Twoj klucz aktywacyjny, lub jakis aktywator windowsa wygenerowal taki.W takim przypadku trzeba dzwonic i sprawa zalatwiona.Mialem kiedys sprytnego pracownika ktory robil zdjecia nalepek licencyjnych na kompach i wpisywal sobie te numery.Potem klientom wyskakiwalo czarne tlo z napisem Not Genui.
  • #5 15038553
    headshot
    Poziom 20  
    dzg4 napisał:
    Aktywacja przez telefon
    ghrki napisał:
    trzeba dzwonic
    Spróbuje.

Dodano po 2 [godziny] 18 [minuty]:

dzg4 napisał:
    ghrki napisał:
    Tak, jest to mozliwe. prawdopodobnie ktos przechwycil Twoj klucz aktywacyjny, lub jakis aktywator windowsa wygenerowal taki.W takim przypadku trzeba dzwonic i sprawa zalatwiona.Mialem kiedys sprytnego pracownika ktory robil zdjecia nalepek licencyjnych na kompach i wpisywal sobie te numery.Potem klientom wyskakiwalo czarne tlo z napisem Not Genui.
    No i nic wybieram aktywację przez telefon, po komendzie głosowej podaj pierwszy 6-ścio cyfrowy kod więc telefonem wstukuję a potem jest komenda nie otzrymaliśmy żadnych danych i tak za każdym kolejnym kodem na samym końcu słyszę że nie mogą aktywować mojego produktu być może nabyłem piracką wersję oprogramowania.

Przez tyle czasu było ok a teraz nagle pirat ?!!! Są jakieś inne metody sprawdzenia oryginalności lub aktywacji ?

Dodano po 10 [minuty]:

Dodam że przy włączaniu lapka jest kounikat aktywuj teraz lub póżniej a pod tym komunikatem 0xC004F009
  • Pomocny post
    #6 15038957
    dzg4
    Poziom 31  
    Ocena: 351
    W jakim opakowaniu kupiłeś produkt?, na pudełku są dodatkowe numery wydania kopii, można za ich pośrednictwem system uruchomić ale do tego konieczna jest rozmowa z konsultantem firmy Microsoft a nie a automatem. Kolegę spotkało to samo i zrobił tak samo jak napisałem wyżej, z kluczem podanym przez konsultanta działa do dziś.
  • REKLAMA
  • #7 15038975
    headshot
    Poziom 20  
    Lapka kupiłem przez internet pod lapkiem jest naklejka z "nieaktywnym" kodem , czytałem że jakaś aktualizacja odpowiada za ten komunikat

Dodano po 2 [minuty]:

Jakie są skutki użytkowania lapka w tym stanie oprócz możliwości włączenia tapety ?
  • Pomocny post
    #8 15039080
    pitrala1
    Poziom 33  
    Ocena: 111
    Żadne oprócz okna startowego że system nieoryginalny i braku tapety.

Miałem też tak kilka razy, aktywacja telefoniczna zawsze podziałała skutecznie.
  • REKLAMA
  • #9 15039299
    headshot
    Poziom 20  
    Będe musiał zadzwonić w tygodniu jak konsultant jakiś będzie a nie ten automat
  • #10 15061509
    headshot
    Poziom 20  
    No i konsultant mi powiedział że było tyle aktywacji że nie jest w stanie mi pomóc jedynie mogę zgłosić próbę oszustwa na jakiejś str. Microsoftu...

Jedyne co mi doradził to żebym sobie nowe oprogr. kupił ....bez komentarza..

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik laptopa Lenovo B590 z systemem Windows 7 Home Premium napotkał problem z aktywacją systemu, który wyświetla komunikat o czarnym pulpicie i błędzie 0x004C003, wskazującym na zablokowany klucz produktu. Po trzech latach użytkowania, klucz aktywacyjny przestał działać, a aktywacja przez telefon nie przyniosła rezultatu. Użytkownik podejrzewa, że klucz mógł zostać przechwycony lub użyty przez inne osoby. Inni uczestnicy dyskusji sugerują kontakt z konsultantem Microsoftu oraz sprawdzenie oryginalności produktu poprzez numery na opakowaniu. Użytkownik rozważa zakup nowego oprogramowania po nieudanych próbach aktywacji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA