logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot 407 - Błędy świateł stopu i kierunkowskazu w lewej tylnej lampie

zajacxd 03 Paź 2015 12:22 16476 8
REKLAMA
  • #1 15038914
    zajacxd
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Witam,
    od jakiegoś czasu w moim pegeocie 407 wyskakują błędy związane z światłami stopu i kierunkowskazu w lewej lampie tylnej. Wymieniłem wcześniej żarówki i nic, rozebrałem teraz tylną lampe i zauważyłem, że styk w gnieździe jest chyba spalony. Co z tym zrobić? Wymienić całe to coś?
    PS. Nie wiem jak ta część się nazywa, pomóżcie mi znaleźć jakiś zamiennik do tego.
    Peugeot 407 - Błędy świateł stopu i kierunkowskazu w lewej tylnej lampie Peugeot 407 - Błędy świateł stopu i kierunkowskazu w lewej tylnej lampie Peugeot 407 - Błędy świateł stopu i kierunkowskazu w lewej tylnej lampie
  • REKLAMA
  • #2 15038943
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3627
    Najpierw zidentyfikuj od czego ten pin. Jak od masy, to przewierć ten dekiel tak, by przepuścić prze otwór przewód 2.5 mm^2, wewnątrz klosza przylutuj go do masy, na zewnątrz za to pociągnij do masy pojazdu, najlepiej znajdź jakiś punkt masowy. Jak chcesz bardzo elegancko, to zrób sobie pojedyncze złącze na konektor 6.3 mm po drodze. I ciesz się bezproblemową jazdą.

PS. Jak nie wiesz, jak, to przyjedź. Się zrobi :D
  • #3 15038951
    zajacxd
    Poziom 8  
    A wiesz może jak ten element się nazywa?
  • REKLAMA
  • #4 15038961
    Błażej
    Jaki element? Co tam chcesz wymieniać? Masz wypalony pin w lampie tylnej i pewnie wypalone złącze w kostce lampy. I to normalne w tego typu autach, bo to jest błąd konstrukcyjny. Założysz nowy i za jakiś czas też się wypali.
  • #5 15038970
    domex32
    Ocena: 2451
    Ten pin to masa, standardowo się wygrzewa, w większości francuskich aut.
  • #6 15038983
    Błażej
    Nie tylko francuskich. Niemal w każdej lampie, gdzie jest takiego samego rozmiaru, jak reszta lub minimalnie szerszy. Sam wiesz, że lista długa :D
  • REKLAMA
  • #7 15039428
    zajacxd
    Poziom 8  
    To rozumiem, że muszę wymienić całą lampę i kostkę. Czy coś innego poradzicie? Sory, ale jestem zielony w tym.
  • #8 15039458
    Błażej
    Idąc tą drogą, to musisz wymienić całe auto, bo każde z nich ma taki sam błąd konstrukcyjny. Przecież napisałem ci chyba wyraźnie - podłącz z zewnątrz, czyli z masy pojazdu masę wewnątrz lampy do głównej szyny masowej, co tam jest. Czego jeszcze oczekujesz?
    Wtyczki i tak nie kupisz bez wiązki znając życie. Więc kilka set, do kilku tysięcy zł za prostą usterkę?

Przyjedź, naprawię w pół godziny.
  • REKLAMA
  • #9 15492107
    mateziom28
    Poziom 1  
    Ocena: 4
    Witam
    Też miałem ten problem, pusciłem drugi kabel do masy i komunikat przestał sie wyswietlac.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z błędami świateł stopu i kierunkowskazu w lewej tylnej lampie Peugeot 407. Po wymianie żarówek i rozebraniu lampy zauważył spalony styk w gnieździe. Użytkownicy sugerują, że problem może wynikać z wypalonych pinów i złącza, co jest typowe dla tego modelu. Rekomendują podłączenie masy zewnętrznej do masy pojazdu, co może rozwiązać problem bez konieczności wymiany całej lampy. Wskazują również, że wymiana złącza może być kosztowna i trudna do zrealizowania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA