logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

whirlpool agd 7557 włącza sie i po chwili wyłącz

lukcyn 04 Paź 2015 19:19 1506 2
REKLAMA
  • #1 15042520
    lukcyn
    Poziom 1  
    Witam mam problem ze zmywarką whirlpool agd 7557. Po włączeniu zmywarki zaczyna nabierać wody chwilkę pracuje po czym chyba ją wypuszcza. Rozlega się taki dźwięk jak by mycie zostało zakończone. Co najgorsze nie mruga dioda która by informowała o numerze błędu. Włączałem nawet mycie testowe mam nadzieje że dobrze (start + on) wtedy dioda gasła coś się am działo ale dalej po zakończeniu po parunastu sekundach dalej dioda nie migała.
    Z góry dziękuję i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 15043554
    pawelko123
    Poziom 13  
    Ocena: 64
    Sprawdz, czy pompa rozpoczyna normalną pracę.
    Po wstępnym drenazu zmywarki, powinna nabrac wody, następnie jak wyłącza zawór wlewowy powinna rozpocząć pracę pompa.
    Tutaj może pojawić się błąd. Najprawdopodobniej bedzie to błąd z grupy F4. Problem z pompą. Może problemem jest samo podłączenie to korekta wtyczki lub uszkodzenie pompy (wtedy wymiana). Możesz omomierzem sprawdzić czy jest pompa ok. Napisz jak uda Ci sie zmierzyc rezystancję, ile wynosi. Możliwe w tym przypadku ze magnes na silniku pękł, jeżeli zmyarka juz kilka lat jest w użytku.
REKLAMA