logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic RD910 – panel RD900 nie działa, świeci tylko PWR, radio nie włącza się

DariuszK1 07 Cze 2005 14:42 1532 6
REKLAMA
  • #1 1557144
    DariuszK1
    Poziom 11  
    Witam!
    dokupiłem do mojego radia Panasonic RD910 panel od modelu RD900 bo podobno miał pasować a różnica między modelami to kolor wyświetlacza! Po włożeniu panela świeci się tylko klawisz z napisem pwr (power) ale nie reaguje na próby wciśnięcia - radio się nie włącza. Czym to może być spowodowane? Czy te modele radia były kodowane? jeżeli tak to jak to sprawdzić? czy kody jakoś można usunąć?
    pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 1557325
    Simonne
    Poziom 16  
    Ocena: 31
    Witam.
    Sprawdź podłączenie czyli czy masz dwa plusy.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 1557455
    DariuszK1
    Poziom 11  
    jak mam to zrobić?
    radio przy poprzednim panelu normalnie grało, ale niestety panel zgubiłem. kupiłem 2 panel, wsadziłem go do radia i nic! Radia także nie wyciągałem z kieszeni ani nie odłączałem kostek!
    a te dwa plusy to gdzie sprawdzić?
  • REKLAMA
  • #4 1557500
    Simonne
    Poziom 16  
    Mówiąc o dwach plusach chodziło mi o zasilanie i pamięć. Ale skoro nie odłączałaeś kostek to w takim razie tam jest wszystko ok. widać wina panela (o ile na serio pasuje do tego modelu). Sprawdź switcha od włączania i ścieżki do niego dochodzące (przynajmniej ja bym tak zrobił :))
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #5 1557644
    DariuszK1
    Poziom 11  
    Serdeczne dzięki za pomoc!!!!
    A może wiesz panele z jakich modeli pasują do RD910?
  • Pomocny post
    #6 1557691
    Simonne
    Poziom 16  
    No sorry ale takiej wiedzy już nie posiadam. Ale don't worry- nie jesteśmy tu sami więc może uzyskasz odpowiedź na swoje pytanie.
    Pozdrawiam.
  • #7 1979726
    DariuszK1
    Poziom 11  
    Witam!
    Dałem sobie na spokój! kupiłem panel od rd 900 nie pasował kupiłem od modelu 915 też nie pasował! więc kupiłem sobie nowe radio!!!
    Pozdrawiam!!!!!!!!!!!!111

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił panel od modelu Panasonic RD900, aby zamontować go w radiu Panasonic RD910, ponieważ różnica między modelami miała dotyczyć jedynie koloru wyświetlacza. Po podłączeniu panelu świeci się tylko przycisk PWR, a radio nie reaguje na próby włączenia. Sugerowano sprawdzenie podłączenia dwóch linii zasilania: zasilania głównego i pamięci, a także kontrolę przełącznika włączania i ścieżek sygnałowych do niego. Użytkownik potwierdził, że nie odłączał kostek i panel prawdopodobnie nie pasuje do modelu RD910. Pojawiły się pytania o kompatybilność paneli z innymi modelami, jednak brak było precyzyjnej wiedzy na ten temat. Ostatecznie użytkownik zrezygnował z dalszych prób i zakupił nowe radio, gdyż panel od RD900 i RD915 nie pasowały do RD910.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA