logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic RDP500 - Nie działają przyciski poza power, co sprawdzić?

kdoniczka 16 Cze 2007 16:35 1404 3
REKLAMA
  • #1 3990303
    kdoniczka
    Poziom 2  
    Witam serdecznie. Dwa dni temu kupiłem auto w którym było założone radio panasonic RDP500. Objaw jest taki. Działa tylko przycisk power. Po wciśnięciu załącza się w zasadzie całe radio, w głośnikach słychać szum i wszystko było by w porządku gdyby nie fakt, że oprócz tego przycisku nie działa żaden inny. Po włożeniu płyty CD radio zaczyna normalnie odtwarzać, w głośnikach wszystko słychać. Niestety nic się nie da zrobić. Może ktoś ma doświadczenia z takim odtwarzaczem i poradził by co można ewentualnie zrobić. Gdzie i co pomierzyć co sprawdzić. Na razie rozebrałem panel, posprawdzałem styki switche czy nie są zwarte i na tym moja próba naprawy radia się skończyła. Miernik mam, lutownice też podstawowe wiadomości też. Potrzebuje jedynie jakiejś wskazówki co można jeszcze sprawdzić. Jak by jeszcze ktoś dysponował schematem to byłbym zobowiązany.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3991124
    adrian1201
    Poziom 29  
    Ocena: 415
    Witam
    a czy na wyswietlaczu pokazuje wszystko?
    posprawdzaj zasilanie panela
  • REKLAMA
  • #3 3991378
    kdoniczka
    Poziom 2  
    Tak. wszystko wyświetlane jest poprawnie. Napięcia mogę posprawdzać ale i tak nie wiem jakie i gdzie mają być dlatego szukam też jakiego schematu albo jeszcze lepiej serwisówki, ale nie liczę na to że gdzieś znajdę, bo z doświadczenia wiem, że z takimi rzeczami bywa ciężko.
REKLAMA