logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HILTI C 4/36-350 - Ładowarka po kilku sekundach wyłącza się.

indianer 13 Paź 2015 23:27 6762 4
REKLAMA
  • #1 15086866
    indianer
    Poziom 16  
    Ocena: 26
    Po włożeniu akumulatora ładowarka uruchamia wentylator, LED na accu sygnalizują ładowanie, jednak po kilku sekundach ładowarka kończy cykl. Uszkodzone były Q3 i Q4 (12NM50ND) jeden zwarty, drugi przerwa. Po ich wymianie oraz dodatkowo sterownika przetwornicy IC1 L6599AD sytuacja bez zmian. Elementy pomiędzy L6599AD a kluczami Q3, Q4 sprawne. Może ktoś miał podobny objaw lub dysponuje jakąkolwiek dokumentacją techniczną tej ładowarki?
  • REKLAMA
  • #2 15094068
    tomiok
    Poziom 33  
    Ocena: 292
    Jak możesz podmień drugi akumulator, czy jest taki samo objaw ?
    W Boschu np. była dodatkowo uszkodzona elektronika w akumulatorze (przy podobnych objawach), na innym akumulatorze poszło bez przeszkód.
  • REKLAMA
  • #3 15096954
    indianer
    Poziom 16  
    Ocena: 26
    Akumulatora na 100% pewien nie jestem. Klient twierdzi, że jest ok. Ładowałem go inną ładowarką (C4-36ACS) i nie było problemu, ale to też zupełnie inna ładowarka. Jeśli uda mi się zdobyć inny accu to spróbuję.
  • REKLAMA
  • #4 15409793
    rafcio1230
    Poziom 11  
    Ocena: 27
    Witam.Doszedł Pan co może być za problem z tą ładowarką .Mam taką samą i ten sam błąd .Dlatego pytam .Jeżeli można to proszę o odpowiedź -pozdrawiam -Rafał
  • #5 17175705
    mozekam
    Poziom 8  
    Ocena: 3
    Temat stary ale może komuś się przyda.
    Miałem podobny przypadek. Przy wymianie elementu IC1 należy zachować szczególną ostrożność. Nawet w info o nim jest napisane, że jest bardzo czuły na wyładowania elektrostatyczne to raz, dwa element musi dokładne delegać do brązowych pól pod nim. Miałem taki przypadek, że wlutowałem go grotem na pola ze starą cyną i dalej ładowarka nie działała. Dopiero jak użyłem hot air i układ mocno docisnąłem do płytki, to ładowarka zaczęła ładować i działa do dziś.

Pozdrawiam
REKLAMA