logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z ustawieniem startu instalatora systemu z USB

mancoo91 16 Paź 2015 19:38 546 3
REKLAMA
  • #1 15072135
    mancoo91
    Poziom 8  
    ODSWIEZAM taki sam problem mam jak kolega, tylko ze nie mam w biosie opcji boot security ktoś pomoże jak odpalić pendrive z Windowsem??
    Mam windowsa 8.1 na którym skończyła sie licencja i komputer wyłącza się co godzinę. ;) Zbootowalem pendrive aby zainstalować nowy windows, aczkolwiek nie idzie go z biosa odpalić.... Testowałem pendrive na laptopie i normalnie odpala instalacje windowsa na stacjonarce nie da sie :(
  • REKLAMA
  • #2 15072363
    wentyl215
    Poziom 19  
    Ocena: 64
    Pokaż jakie opcje masz w biosie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 15072413
    master-007
    Moderator na urlopie...
    Ocena: 390
    Rozumiem, że chcesz zainstalować system Windows 7?
    Podaj model płyty głównej wraz z numerem rewizji.
    Zresetuj ustawienia BIOS (Load BIOS Defaults/Load Opimized Defaults). Zapisz ustawienia i wyjdź z BIOS. Wejdź ponownie do BIOS i ustaw:
    1. Fast Boot /Disabled.
    2. Secure Boot /Disabled.
    3. CSM OS lub Launch CSM lub Legacy.
    Opcje mają różne nazwy i znajdują się w różnych zakładkach w zależności od wersji BIOS.
    Zapisz zmiany i wyjdź z BIOS.
    Jeśli to nie pomoże, wrzuć zdjęcie ekranu na etapie, na do którego dochodzi uruchamianie oraz zdjęcia zakładek BIOS. Dodatkowo wrzuć zdjęcie podmenu Secure Boot Configuration z zakładki Security.
  • #4 15072524
    mancoo91
    Poziom 8  
    Rozwiązanie którego potrzebowałem przyszło samo... a ktorego nigdy bym sie nie spodziewał problem polegal na porcie USB 3.0 :) po podlaczeniu pendrive do 2.0 odpaliła sie instalacja
REKLAMA