logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak dokręcić węzyk do baterii - głebokie gwinty

telker 18 Paź 2015 20:40 42228 10
REKLAMA
  • #1 15078093
    telker
    Poziom 13  
    Ocena: 39
    Witam.
    Proszę powiedzcie jak sobie radzicie z tematem dokręcania wężyków do baterii umywalkowej. Mianowicie jak dokręcamy wężyki i uchwyt na kluczyk wystaje ponad baterie to zwykły kluczyk 11 i po imprezie - a problem lezy z dokreceniem wezyka jak gwint jest tak głeboko w srodku baterii ze nawet te wezyki z taka długą metalową koncówka i na koncu uchwytem na klucz chowaja sie do srodka i zaden klucz nie podchodzi. Czy macie jakies poprzerabiane klucze ? Jak tam złapac wezyk w srodku by go dokrecic ? Pomózcie bo ja nie mam pomysłu.

Telker
  • REKLAMA
  • #2 15078124
    Zygaqra
    Poziom 35  
    Ocena: 495
    Posmaruj najlepiej wazeliną oringi, które są na końcówce wężyka. Kręcąc wężykiem wkręcasz praktycznie do końca gwintu, szczelność zapewniają wspomniane oringi.
  • REKLAMA
  • #3 15078138
    telker
    Poziom 13  
    Wiem co tam jest na końcu ale nie jest to rozwiązanie 100 %. Wymieniłem juz dziesiątki - setki wezyków i teraz trafiłem taką baterie ze gwinty były 8 cm głeboko. Klientka dzwoni ze kapie i sadze ze tam może przeciekać bo ręcznie dokręciłem bo inaczej sie nie dało .
  • REKLAMA
  • #5 15079042
    telker
    Poziom 13  
    Widziałem max 5 cm tej końcówki a tu jest odległość ok. 8 cm
  • #6 15079135
    zimny8
    Poziom 33  
    Ocena: 503
    Może masz stary klucz rurkowy, nałóż na wężyk (mnie się kiedyś tak udało), dokręć, pozostanie tam do odkręcenia, kiedyś.
  • #7 15079158
    telker
    Poziom 13  
    Dobry pomysł - zbankrutuje na klucze przy takiej opcji.
  • #8 15081399
    supchem
    Poziom 21  
    Ocena: 210
    telker napisał:
    Dobry pomysł - zbankrutuje na klucze przy takiej opcji

A ile baterii tego typu montujesz żebyś zbankrutował? Taki kluczyk made in China można kupić za grosze, a koszt doliczyć klientowi do usługi i po kłopocie.
  • #9 15081695
    telker
    Poziom 13  
    Czyli po dwa kluczyki do jednej baterii :-) Co by nie było patentu jak na raze nie ma.
  • REKLAMA
  • #10 15081709
    zimny8
    Poziom 33  
    Ocena: 503
    Można wkręcić te wężyki zanim założysz baterię do umywalki, jaki problem?. Kombinerkami albo nawet ręką blisko korpusu z wyczuciem dokręcisz.
    Jeśli oring nie uszkodzony to nie ma prawa cieknąć.

Jakiej cudownej metody oczekujesz?, jeśli zawodowo parasz się takimi rzeczami to wiesz że średnio dwa razy dziennie trzeba coś pokombinować żeby skończyć robotę bez konieczności poprawek, czyli dobrze.
  • #11 15081728
    telker
    Poziom 13  
    Normalne ze wkręcasz wężyki zanim założysz baterie :-)
    Spoko temat już mysle ze został wyczerpany.
    Pozdro

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono problem dokręcania wężyków do baterii umywalkowej, szczególnie w przypadkach, gdy gwinty są głęboko osadzone (do 8 cm). Użytkownicy sugerują różne metody, takie jak smarowanie oringów wazeliną dla lepszej szczelności, użycie długich wężyków z widocznym sześciokątem na klucz oraz zastosowanie kluczy rurkowych. Wskazano również na możliwość wkręcania wężyków przed montażem baterii. Dyskusja podkreśla, że w przypadku uszkodzenia oringów może wystąpić przeciek, a także że konieczne może być posiadanie kilku kluczy do różnych baterii.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA