logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sharp LC-32SV1EA - Paski na matrycy, brak wyświetlania obrazu

blade91 23 Paź 2015 20:04 603 0
REKLAMA
  • #1 15091042
    blade91
    Poziom 10  
    Witam, dostałem taki telewizorek. Zamieszczam poniżej zdjęcia, rozebrałem go, poprawiłem styki wyczyściłem w środku, przejrzałem na oko wszystkie elementy, nic nie nie jest upalone ani zniszczone. Czy jest sens grzebać głębiej? Ew od czego na początek zacząć? Zastanawiam się nad sensem pod kątem wydatków, na tv się zbytnio nie znam ale elektroniki się nie boję (naprawiałem tel komórkowe i elektronikę samochodową) i chętnie bym popracował nad tym egzemplarzem ale proszę o jakieś namiary gdzie co jak zajrzeć, może ktoś miał podobną usterkę i sobie z nią poradził.
    Gdy przełączam kanały matryca czarnieje po czym wracają te paski, podłączyłem źródło pod Hdmi to odezwał się głos i było widać zmieniane kolory na całej powierzchni ale nie potrafiłbym określić co się wyświetliło.
    Załączniki:
    • Sharp LC-32SV1EA - Paski na matrycy, brak wyświetlania obrazu DSC_1356.JPG (2.11 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Sharp LC-32SV1EA - Paski na matrycy, brak wyświetlania obrazu DSC_1355.JPG (2.61 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Sharp LC-32SV1EA - Paski na matrycy, brak wyświetlania obrazu DSC_1353.JPG (1.95 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Sharp LC-32SV1EA - Paski na matrycy, brak wyświetlania obrazu DSC_1352.JPG (1.82 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Sharp LC-32SV1EA - Paski na matrycy, brak wyświetlania obrazu DSC_1354.JPG (1.98 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
REKLAMA