logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

WD10SPCX - Partycja RAW zamiast NTFS po użyciu Ontrack EasyRecovery, jak odzyskać dane?

s_kmicic 28 Paź 2015 13:36 1164 2
REKLAMA
  • #1 15102858
    s_kmicic
    Poziom 12  
    Mam problem z jedną partycją na moim dysku.

Zaczęło się od tego ze znajoma dała mi pendriva i mówiła ze wszystko jej zniknęło no to włożyłem do kompa w celu odzyskania danych a tam były ukryte foldery o nazwach:

.Trashes, .fseventsd, .Spotlight-V100 ._.Trashes

Zdziwiłem się ale chciałem zrobić kopię pendrive na dysk twardy, więc użyłem programu Ontrack EasyRecovery. Chciałem zrobić obraz pendrive i z dysku odzyskiwać pliki (szybciej by poszło)

No ale anulowałem proces bo za długo trwało, wszedłem na dysk usunąłem pliki co zostały ale po jakieś chwili na partycję D nie da się wejść, bo system nie pokazuje pojemności i chce ją formatować.

Pojawiła się za to jakaś partycja FAT32 ( w testdisk ją widać oraz w DMDE ) o pojemności pendrive ( około 16GB ) nie mam pojęcia co z tym zrobić.

Użyłem programu testdisk daje log. ale jak na moje oko nic to nie dało.

Nie wiem co zrobić bo miałem tam 150GB ważnych rzeczy.

Co mam zrobić żeby odzyskać dane?
    Załączniki:
    • WD10SPCX - Partycja RAW zamiast NTFS po użyciu Ontrack EasyRecovery, jak odzyskać dane? dysk_system.PNG (34.66 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • WD10SPCX - Partycja RAW zamiast NTFS po użyciu Ontrack EasyRecovery, jak odzyskać dane? wdc.PNG (83.61 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • WD10SPCX - Partycja RAW zamiast NTFS po użyciu Ontrack EasyRecovery, jak odzyskać dane? dysk.PNG (22.42 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • testdisk.txt (24.18 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 15102891
    Dra98
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 1067
    s_kmicic napisał:
    Co mam zrobić żeby odzyskać dane?

Zamiast dla dysków logicznych zrobić screen z dmde dla urządzeń fizycznych.
  • #3 15102894
    s_kmicic
    Poziom 12  
    A jak to dokładnie zrobić? Poruszam się w tych programach po omacku. A odzyskiwanie danych mija się z celem, ponieważ był do dysk na którym były zainstalowane programy a to są miliony plików (tych cennych nigdy nie znajdę)

EDIT: Screen z DMDE

EDIT2:

Chciałem odzyskać parę plików i przeskanowałem partycję MiniTool Power Data Recovery i znalazł mi 40(!) partycji dużo po parę GB, i jedna 195GB ale na żadnej z nich nie ma nawet katalogów podobnych do tych co były, co dziwne są jakieś pliki co wyglądają jak pliki mojej znajomej (w tych małych paru GB partycjach sa jej zdjęcia) ?

O co tutaj chodzi i jak przywrócić albo chociaż zobaczyć strukturę mojego poprzedniego dysku ? (pomogłoby mi to odbudować wszystko)

EDIT3: Mam coś jeszcze w testdisk w deep scan na samym końcu skanowania pojawiają się jakieś partycje ale po skończeniu skanowania znikają i zostają tylko dwie FAT i jedna NTFS ale nie można jej odczytać i zapełnia całe 200GB

Przeglądając tą sieczkę na partycji postanowiłem sformatować całą partycję z live CD i zaczynam odbudowanie wszystkiego. Szkoda, że nawet jednego pliku nie odratowałem ;/
    Załączniki:
    • WD10SPCX - Partycja RAW zamiast NTFS po użyciu Ontrack EasyRecovery, jak odzyskać dane? DMDE.PNG (36.04 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA