Manta stoi cos kolo 300.U mnie w miescie w Zielonej Gorze pojawily sie SHARKi i wygladaj bardzo podobnie jak wiwa i manta,te same menu i funkcje,te same formaty odtwarzane tak jakby roznily sie zewnetrznie lekko.Ale cena to ok 180-190
Jeżeli Manta, to Prince. I najlepiej czarny. Czarny ma inne (nowsze) wnętrzności, niż srebrny. Cena: od 249.
Emperor 2 i Prince to sprzetowo w zasadzie to samo - flashe dla E2 chodzą na Prince, tylko niektóre z klawiszy nie działaja - ale pilot działa poprawnie.
Problemów z odczytem Platinum `+' praktycznie nie ma na Prince (srebrnym). Jedyna uwaga: nie dekoduje DTS.
Witam. Ja mam w domu dwie Wiwy i sprawuja sie doskonale. Fakt,ze oprogramowanie nie jest dopracowane,ale w wersji 1.35 moze juz byc. Malo sie trafilo filmow,z ktorymi sprzet mial problem,a z napisami w ogole nie ma problemu - po prostu czyta wszystkie:). Cena tez jest do przyjecia (ok.250zl) no i gwarancja door-to-door i to na dwa lata. Pozdrawiam.
✨ Dyskusja dotyczy wyboru odtwarzacza DVD z obsługą polskich napisów w formacie TXT oraz rozsądną ceną. Wśród rozważanych modeli pojawiły się Manta Emperor 2, Wiwa oraz Cyberhome 462. Cyberhome 462 jest tańszy (ok. 199 zł), jednak użytkownicy zgłaszają problemy z niezawodnością. Manta Emperor 2 kosztuje około 300 zł, natomiast Wiwa i podobne modele Shark dostępne są w cenie około 180-250 zł. Manta Prince, szczególnie wersja czarna, jest sprzętowo zbliżona do Emperor 2, oferując lepszą kompatybilność z płytami Platinum+ i brak problemów z odczytem napisów, choć nie dekoduje DTS. Wiwa cechuje się dobrą obsługą napisów TXT, stabilnym działaniem i dwuletnią gwarancją door-to-door, mimo że oprogramowanie wymaga dopracowania. Porównania wskazują na podobną jakość urządzeń, więc rekomendowane jest wybranie tańszego modelu. Pojawiła się także wzmianka o Philips DVP630 z oprogramowaniem do obsługi TXT. Ostatecznie autor zakupił Manta Emperor 2 i potwierdził jego satysfakcjonującą pracę. Wygenerowane przez model językowy.