logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Galaxy S2 GT-i9100 - Jak awaryjnie włączyć telefon bez przycisku power?

vasteq 07 Lis 2015 20:41 1926 2
REKLAMA
  • #1 15130759
    vasteq
    Poziom 18  
    Ocena: 184
    Chcąc wyczyścić telefon w kurzu doszło do przypadkowego podchaczenia przycisku power w moim Galaxy S2 i delikatnie zerwała się tasiemka. Niestety to wystarczylo żeby telefon przestał sie włączać z przycisku. Zanim zakupie nowa tasiemkę mam pytanie czy można jakoś awaryjnie (lub poprzez kabel USB i aplikacje na kompie) włączyć telefon?
  • REKLAMA
  • #2 15131189
    rekordgsm
    Poziom 31  
    Ocena: 112
    Wystarczy zewrzeć na chwilę 2 punkty na płycie do których przylutowana była taśma włącznika.
  • #3 15135018
    vasteq
    Poziom 18  
    Ocena: 184
    Z uwagi że luty są od środka płyty głównej nie jest możliwe dokonać takiego zwarcia. Trzeba podnieść płytę główną a wtedy bateria nie ma styku z pinami. Czy jakies inne systemowe rozwiązanie?

Edit:
    Możliwe że uda mi się jakoś podchaczyc płytę i zrobić zwarcie ale tam są 3 luty:
    Galaxy S2 GT-i9100 - Jak awaryjnie włączyć telefon bez przycisku power?

Dodano po 21 [minuty]:

Niestety zwarcie nie pomaga, probowalem kilka razy zawierać różne piny. Poza tym jest jeszcze jedne problem ktory dyskwalifikuje zwarcie w tym modelu - bateria. Nie da rady założyć tylnej obudowy z wmontowana baterią (w budowie są wypustki a w baterii są rowki) wiec po uruchomieniu musiałbym chodzić bez obudowy tylnej.

Edit:
    Telefon udało mi się uruchomić innym sposobem. Trzymając Volume dół i przycisk Home podpiąłem kabel od ładowarki i telefon normalnie się włączył.
    Co prawda za 2 czy 3 razem ale w końcu udało się.
REKLAMA