logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sonel MPI-511 - błąd weryfikacji przy zapisie wyników, software 2.19Ce

sadownik94 22 Lis 2015 19:52 1476 3
REKLAMA
  • #1 15175043
    sadownik94
    Poziom 10  
    Witam. Posiadam miernik mpi-511 i od jakiegoś czasu nie zapisuje mi wyników w pamięci urządzenia. urządzenie miało wgrane najnowszy software 2.19Ce, czyszczoną pamięć jednak nic nie pomogło. podczas próby wyskakuję "błąd weryfikacji"
  • REKLAMA
  • #2 15176137
    aaanteka
    Poziom 42  
    Ocena: 1186
    Producent w instrukcji ostrzega w punkcie:
    7.13 Uaktualnianie (upgrade) programu miernika
    Możliwe jest uaktualnienie programu sterującego bez konieczności odsyłania miernika do serwisu.
    UWAGA!
    Funkcja przeznaczona jest wyłącznie dla użytkowników biegle posługujących się sprzętem komputerowym.

Gwarancja nie obejmuje wadliwego działania przyrządu na skutek niewłaściwego użycia te jfunkcji
    .

Prawdopodobnie coś zrobione zostało nie tak i aby bardziej nie zaszkodzić warto jednak skontakotwać się z producentem.
  • REKLAMA
  • #3 15176560
    sadownik94
    Poziom 10  
    Gwarancji urządzenie nie ma. Miernik po wykonaniu aktualizacji działał jeszcze przez jakiś czas lecz to dopiero później zaczęło się dziać. szukam jakiegoś sposobu naprawy tu ponieważ dość dużo km mam do serwisu.
  • #4 15177739
    aaanteka
    Poziom 42  
    Ocena: 1186
    Zastanawia mnie jedno:

- miernik wycofany dość dawno z oferty producenta( gwarancja była udzielana na 3 lata) ,a kolega dokonał aktualizacji oprogramowania ,ale skąd i jakiego?

Nie wiem czemu dziwi kolegę ,że sprzęt specjalistyczny, muszący i posiadający odpowiednie certyfikaty i świadectwa homologacyjne musi być naprawiany i serwisowany przez producenta?

To nie sprzęt powszechnego użytku.

Prowadzony jest serwis wysyłkowy "door-to-door" na terenie całego kraju i Europy.
REKLAMA