logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Epson Stylus Photo 935 - drukarka nie drukuje po czyszczeniu głowic, co robić?

pablo54 11 Cze 2005 15:57 4080 4
REKLAMA
  • #1 1569040
    pablo54
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam, mam problem z drukarką Epson Stylus Photo 935. Po przeczyszczeniu głowic - były zaschniete - drukarka przestała drukować. Obajawy są następujące: drukarka wykonuje wszystkie czynności związane z drukowaniem - wciaga papier, głowica drukująca wykonuje ruchy, jakby drukowała, a papier wychodzi niezadrukowany. Zainstalowane tusze są nowe, głowica jest drożna, nie pojawia sie żaden komunikat o jakimkolwiek błędzie. Czy ktoś wie, co sie moglo wydarzyć i ewentualnie jak to naprawic?
    Dzięki - Paweł
  • REKLAMA
  • #2 1570861
    buh
    Poziom 22  
    Ocena: 149
    byc moze na styku kartridza i tej tasmy w drukarce tam gdzie sa styki niedochodza informacje (impulsy elektryczne) srawdz nastepujace zeczy:
    -czy nie jest uszkodzony kartridz
    -czy nie jest w drukarce zerwana ta tasma (mowie o tej miedzianej a nie bialej)
    -sprawdz cyz nie jest zerwana ta biala tasma
    -moze jakis procesorek padl w drukarce

to sa moje hipotezy moze bedzie ich wiecej jak bede mial wiecej informacji

pozdro
  • REKLAMA
  • #3 1575271
    pablo54
    Poziom 11  
    Dzięki za sugestie - jeśli uda mi sie sprawdzić, co jest przyczyną - dam znać na forum. Dowiedziałem sie też, że może to być bezpiecznik i niestety dwa tranzystory sterujące głowicą (bardzo trudno osiągalne poza serwisem). Pozdro
  • REKLAMA
  • #4 1576493
    -=[OLO]=-
    Poziom 24  
    Ocena: 129
    Użyj przycisku "szukaj" wpisz "białe kartki" a znajdziesz dużo postów na interesujący cię temat.

Zobacz tu:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic243449.html

Przyczyną jest uszkodzony bezpiecznik i (lub) tranzystory. Chyba że podczas czyszczenia uszkodziłeś głowicę.
  • #5 1977315
    pablo54
    Poziom 11  
    Witam - niestety nie udalo mi sie na razie naprawic tej drukarki. W tej chwili lezy w warsztacie u znajomego elektronika i czeka na swoja kolej do...rozebrania i podjecia kolejnej proby naprawy. W miedzyczasie uslyszalem od kogos, ze na skutek przemywania glowicy - ta "spuchla" i dlatego nie drukuje. Poniewaz u wspomnianego kolegi lezy kilka Epsonow z zepsutymi ewidentnie glowicami i w zwiazku z tym nieoplacalna naprawa - byc moze uda sie mu na ich podstawie uruchomic moja. Na pewno jednak nie wydam duzej kwoty na nowa glowice. Zakladam jednak, ze juz na pewno Epsona nie kupie :D.
    Pozdrawiam
    Pawel
REKLAMA