logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć dekoder HBO do dwóch telewizorów? Co kupić?

Alioth 19 11 Cze 2005 19:59 3427 6
REKLAMA
  • #1 1569701
    Alioth 19
    Poziom 2  
    Jestem nowy :)
    Mam pytania odnosnie dekodera HBO.
    Zostal mi dzisiaj zalozony dekder Hbo. Zgodnie z regulaminem jest on na jedn telewizor. Myslalem ze zalatwie z panami od zakladania zeby mi tez jakos sygnal przeciagli do drugiego TV ale sie nie zgodzili :(.
    Wiec mam pytania jak ja mam to sam zrobic ?? co musze kupic??
    Nie wiem czy na tym forum sie dowiem ale proboju :)
    Z gory wielkie dzieki
  • REKLAMA
  • #2 1569980
    zodiak318
    Poziom 34  
    Ocena: 306
    Jeśli to jest "tylko" filtr na kablu kablówki to nie ma żadnego problemu aby za filtrem wstawić spliter i rozdzielić sygnał na 2 odbiorniki.
  • REKLAMA
  • #3 1570556
    ikwus
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Jeżeli jest to dekoder stacjonarny to też nie ma problemu :-) masz dwa wyjścia jedno Euro a drugie skrętka czyli dwa TV :-) miłej zabawy.
  • REKLAMA
  • #4 1570866
    Alioth 19
    Poziom 2  
    Dzieki za pomoc :)
    Ale ja z elektronika nic ni mam do czynienia :)
    wiec wy
    tlumaczcie mi to na chlopski rozum :) co kupic i jak to zrobic:)
  • REKLAMA
  • #5 1571572
    zodiak318
    Poziom 34  
    Ocena: 306
    Opisz co to za "dekoder" albo strzel jego fotkę.

Jeśli to coś w tym stylu https://www.elektroda.pl/rtvforum/files-rtvforum/dekoder_212.jpg (fotka z innego postu elektrodty) to sprawę załatwi coś w tym stylu (nie chodzi o firmę) http://www.north.pl/sklep/rysunki/91/9137025.jpg plus dodatkowe http://www.north.pl/sklep/thumb.php?f=./rysunki/1/162683.jpg&s=100,100 (prawdopodobnie wystarczą 2 sztkuki_ i oczywiście kabel koncentryczny do drugiego TV.
  • #6 1571630
    groovee
    Poziom 20  
    Ocena: 5
    Panowie musieli wstawic Ci 'cos' w kabel. Wiec za tym co Ci przyniesli podlaczasz spliter [taki rozgaleznik co ma jedno wejscie i 2 wyjscia] i te wyjscia do telewizorow....

Pozdr!
  • #7 2420086
    konti
    Poziom 27  
    Ocena: 117
    podłacz tak jak na rysunku
    Załączniki:
    • Jak podłączyć dekoder HBO do dwóch telewizorów? Co kupić? podłączenie.JPG (15.77 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji omówiono sposób podłączenia dekodera HBO do dwóch telewizorów, mimo że regulamin przewiduje użytkowanie na jednym odbiorniku. Rozwiązaniem jest zastosowanie splitera (rozdzielnika sygnału) za filtrem kablowym lub bezpośrednio za dekoderem, jeśli posiada on dwa wyjścia (np. Euro i skrętka). W przypadku dekodera stacjonarnego można wykorzystać oba wyjścia do podłączenia dwóch telewizorów. Konieczne jest zakupienie splitera z jednym wejściem i dwoma wyjściami oraz dodatkowego kabla koncentrycznego do drugiego telewizora. Zaleca się także zrobienie zdjęcia dekodera, aby dobrać odpowiedni typ rozgałęźnika. Przykładowe urządzenia i schematy podłączenia zostały wskazane w linkach do ilustracji, które pokazują typowe splitery i kable koncentryczne stosowane w instalacjach RTV.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA