Kupilem wlasnie ramy 2x po 16mb ram(bo mam teraz 2x po 8mb ram) no i niestety ramy nie pasowaly ,niby wszytko bylo dobrze tyle samo pinów,ta sama dlugosc i szerokość no ale niestety bylo takie male wciecie z lewej strony a ja potrzebowalem zeby bylo troche większe no i postanowilem je troche podciąć(nie uszkadzając przy tym żadnych przewodów("żyłek"

) no ale po włożeniu kości która już po "operacji" pasowała idealnie nie można było wogule włączyć komputera(to znaczy: było słychać jak dysk chodzi i wszystko ale nic sie nie wyświetlało na monitorze).
A i mam jeszcze jeden taki problem kupiłem karte pcmcia(sieciówke LAN) zainstalowałem sterowniki i karte wykryło dioda na karcie się świeci gdy jest podłączony kabelek sieciowy i niby wszystko gra ale........nie wiedzi żadnych komputerów.Byłem u administratora(bo przez tą sieć mam terz internet) i powiedział że karta jest uwalona(coś tam konfigurował i nic z tego

)Do tego laptopa powinien być zasilacz 20v ale ja mam tylko 12v i czy może być to wina zasilacza że karta nie chce dzialać prawidłowo(bo przecierz komputer ją wykrył prawidłowo i zainstalowałem sterowniki) Panowie prosze o pomoc