logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego olej wycieka do gaźnika (PZ30)? Quad 4T.

yamahawr400f 07 Gru 2015 07:30 1890 5
REKLAMA
  • #1 15217765
    yamahawr400f
    Poziom 8  
    Witam jak w temacie mam quada 4t zmienilem w nim linke.gazu i gaznik (pz30) i po krotkim przejechanym dystanisie zgasilem go byl cieply a qw gazniku znalazl sie olej z silnika. Proszę pomóżcie
  • REKLAMA
  • #2 15218390
    PATAFIAN_PATAFIAN
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 54
    Po pierwsze jeśli chcesz pomoc to profesjonalnej pomocy szukaj jedynie w warsztacie bądź u mechanika zajmującego się kładami. :-)
    Po drugie jeśli olej z jakiegoś powodu przedostaje się do gaźnika to najprawdopodobniej quad jest już troszkę zatarty i długo nie pochodzi lecz warto również sprawdzić czy w baku nie ma oleju. ;) Tak wgl. mieszasz paliwo z olejem? Bo w czterosuwach nie wolno tego robić a mimo to niektórzy tak robią :)
    Czy głowica jest sprawna? Jest luz na zaworach?

Dodano po 53 [sekundy]:

I popraw tytuł postu ponieważ jest nieco za krótki i za mało dokładny.
  • REKLAMA
  • #3 15218414
    yamahawr400f
    Poziom 8  
    Do baku leje czyste paliwo glowoca jest sprawna w 100% ja nigdy mieszanki do 4t nie wlewam bo szybko swiece zalepia

Dodano po 1 [minuty]:

Luzuw tez nie ma wszystko sprawdzane
  • REKLAMA
  • #4 15218433
    PATAFIAN_PATAFIAN
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 54
    yamahawr400f napisał:
    Luzuw tez nie ma wszystko sprawdzane

No to którą drogą według cb się olej do gaźnika dostaje w czterosuwie? ;->
    yamahawr400f napisał:
    Do baku leje czyste paliwo glowoca jest sprawna w 100% ja nigdy mieszanki do 4t nie wlewam bo szybko swiece zalepia

Możliwe, że to co widzisz to nie jest olej tylko po prostu zlepione paliwo z kurzem, piachem, sianem i wszystkim tym co w powietrzu się unosi a wtedy kolorkiem może to przypominać olej.
    Do sprawdzenia filtr powietrza(jego czystość), ustawienie rozrządu(to, że śmiga to nie oznacza, że dobrze ustawiony), przeczyścić świecę(może nie da rady spalić mieszanki), oraz sprawdzić kompresję manometrem bo coś mi się wydaje, że jednak nie jest ok ;-)
  • REKLAMA
  • #5 15218562
    yamahawr400f
    Poziom 8  
    Sprawdzalem swieca jest dobra czysta kompresjw tez ma dobra sprawdze rozrzad dzieki
  • #6 15218974
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA