Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Samsung UE43J5600 - Brak połączenia telewizora z internetem

kryn222 16 Gru 2015 08:27 1230 2
  • #1 16 Gru 2015 08:27
    kryn222
    Poziom 2  

    Witam.
    Kupiłem nowy telewizor SAMSUNG UE43J5600 Telewizor łączy się z routerem ale nie łączy się z internetem. Hasło na 100% wpisuje poprawne. Na automatycznym ustawieniu telewizor wybiera takie same ustawienia jak komputer więc tu nie ma błędu. (brama, DNS itp)
    Internet Plus LTE (30Mb/s), router ZTE MF910 LTE. Zasięg 3 na 4 kreski wg wskazań telewizora, router umieszczony ok 2m od telewizora w tym samym pomieszczeniu. Każdy inny sprzęt (laptop, telefon, xbox) łączy się z internetem przez ten router bezproblemowo.
    Do TV zainstalowana najnowsza wersja oprogramowania (na poprzedniej ten sam problem). Nie sprawdzałem czy internet chodzi po kablu (brak wtyczki w routerze).
    Ustawienia routera fabryczne (czyli takie jakie dostałem od sieci PLUS).

    Serdecznie proszę o pomoc.

    1 2
  • Pomocny post
    #2 16 Gru 2015 09:01
    kindlar
    Poziom 36  

    Jeśli masz laptopa to może udostępnić internet po kablu i sprawdzić.

    0
  • #3 16 Gru 2015 20:04
    kryn222
    Poziom 2  

    Sprawdziłem na innym routerze w innym miejscu tam chodzi po kablu bez problemu. Na telefonie ustawiłem hotspot i telewizor połączył się bez problemu przez wifi z dostępem do internetu. Więc problem leży po stronie ustawień mojego routera. Pytanie jak go ustawić żeby telewizor połączył się przez niego z Internetem...

    2
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo