logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawic temperaturę mrożenia w zamrażarce Whirlpool 2010 A+E?

wolosz 17 Gru 2015 16:29 15300 5
REKLAMA
  • #1 15248690
    wolosz
    Poziom 2  
    Ocena: 6
    Jak ustawić temperaturę mrożenia w zamrażarce Whirlpool 2010 A+E? Ponieważ ustawienie jest elektroniczne i nie można w żaden sposób ustawić -20 stopni?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 15252167
    falo22
    Poziom 25  
    Ocena: 647
    A co w takim razie można? Na ile jest teraz ustawione? Jakie kontrolki się swiecą?
  • REKLAMA
  • #3 15255356
    wolosz
    Poziom 2  
    proszę o pomoc w ustawieniu zamrażarki ,chodzi mi o to że gdy otworzę wieko tylko na chwilę zamrażarka pracuje z 10 godzin boję się że spali się agregat .Zamrażarka jest ustawiana komputerowo ,posiada szósty zmysł.Kiedy ustawię ją na plus mrozi -25 stopni i nie wyłącza się .Nie znalazłem drugiej części odpowiedzi.teraz sytułacja się odwróciła przedtem nie mogłem uzyskać niższej temp.mrożenia a teraz jest odwrotnie wogóle nie wyłacza się agregat

Dodano po 36 [minuty]:

w instrukcji obslugi zamrazarki nie ma informacji jaka powinna byc temperatura wewnatrz zamrazarki na eko ,normal ,plus prosze podpowiedzec jaka powinna byc temp na poszczegolnych zakresach? Za podpowiedz zgory dziekuje
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 15255943
    falo22
    Poziom 25  
    Ocena: 647
    Podejrzewam że tam są przypisane temp. do kazdego z ustawień np. eko = -18stopni
    normal= -22stopnie a plus= powyżej -25.

Dodano po 1 [minuty]:

jest jeszcze funkcja szybkiego mrozenia która ma własne ustawienia.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 15255988
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 15743103
    wolosz
    Poziom 2  
    Serwis po 5 wizycie już więcej się nie pokazał a zamrażarka nadal jest jednym wielkim bublem już były nawet takie momenty że chcieliśmy ją wynieść na śmietnik i kupić następną sam wymyśliłem na nią sposób zamontowałem wyłącznik [taki co wyłącza plus i minus] i przed każdym otwarciem wyłączam a po zamknięciu wieka włączam. Serwis z Warszawy kazał opróżnić i oni zabiorą ją do Warszawy do sprawdzenia jeżeli będzie miała wadę to wymienią na drugą. Nie wiem czy ten mój pomysł jest dobry ale jak na razie działa utrzymuje się temp.-21 st na normal raz chodzi dłużej raz krócej ale jeśli chodzi o zużycie prądu to jest niższe od poprzedniej. Temat zamykam.
REKLAMA