logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung LE37M87BD - po wymianie MB nie zapamiętuje kanałów DVB-T

samurajpiotr 19 Gru 2015 01:33 2259 9
REKLAMA
  • #1 15252627
    samurajpiotr
    Poziom 11  
    Telewizor angielski, płyta główna wsadzona z polskiego. Dokładnie jest tak, że wyszukuje analogowe i nie wchodzi w szukanie cyfrowych, muszę resetować go do ustawień fabrycznych i wyszukuje wtedy najpierw analogowe, później cyfrowe. Znajdzie cyfrowe, wcisnę enter i nie mam cyfrowych :). Jak chcę wyszukać ponownie, to wyszukuje analogowe ale cyfrowe już nie, muszę znów reset do fabrycznych zrobić, znów wyszukuje cyfrowe ale po enter ich nie mam zapisanych. Macie jakiś pomysł? Mi wygląda na to, że przestawia się na ustawienia bez DVB-T.
  • REKLAMA
  • #2 15252703
    geco
    Poziom 26  
    Ocena: 175
    Wybierz język polski kraj Niemcy i pokaże kanały cyfrowe .Ten TV ma DVB-T ale mpg2 więc i tak nie pooglądasz.
  • REKLAMA
  • #3 15252829
    samurajpiotr
    Poziom 11  
    Wiesz, kanały znalazł, tylko ich nie zapisał ale spróbuje tak jak mówisz. jeszcze jedna istotna sprawa, telewizor jest w UK, przepraszam, że nie dopisałem na początku ale wczoraj był ciężki dzień pracujący :)
  • #4 15252947
    geco
    Poziom 26  
    Aaaaaaaaaaaaa to inna sprawa tam może działać ale zrób jak pisałem.
  • REKLAMA
  • #5 15256404
    samurajpiotr
    Poziom 11  
    Działa ale brak dźwięku i to na każdym wejściu, podłączyłem inne źródło i cisza.
  • REKLAMA
  • #6 15256697
    geco
    Poziom 26  
    To coś z płytą nie tak albo coś w ustawieniach.
  • #7 15256868
    samurajpiotr
    Poziom 11  
    W ustawieniach serwisowych?

Dodano po 4 [godziny] 2 [minuty]:

Teraz to namieszałem. Wszedłem w serwisowe i zmieniłem ustawienia Inch option z 40 na 37 i panel type na 37'' AUO, kolor mam czerwony i żadne ustawienia nie dają poprzedniego stanu.

Dodano po 1 [godziny] 51 [minuty]:

Obraz ustawiony, dźwięku brak.
  • #8 15258923
    samurajpiotr
    Poziom 11  
    Czy dźwięk w tym modelu jest gdzieś w ustawieniach serwisowych?
  • #9 15263299
    samurajpiotr
    Poziom 11  
    Ciężko widzę z odpowiedziamo
  • #10 15509885
    samurajpiotr
    Poziom 11  
    Po wymianie płyty wszystko działa.Temat do zamknięcia.

Podsumowanie tematu

✨ Telewizor Samsung LE37M87BD po wymianie płyty głównej z polskiej wersji nie zapamiętuje kanałów DVB-T. Użytkownik ma problem z wyszukiwaniem kanałów cyfrowych, które po ich znalezieniu nie są zapisywane. Po resetowaniu do ustawień fabrycznych telewizor wyszukuje kanały analogowe, a następnie cyfrowe, ale po naciśnięciu enter nie zapisuje ich. Użytkownik próbował zmienić ustawienia języka i kraju, co pomogło w wyszukiwaniu, ale dźwięk zniknął. Po dalszych próbach i zmianach w ustawieniach serwisowych, dźwięk nadal nie był obecny. Ostatecznie, po wymianie płyty, problem został rozwiązany.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA