logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Błąd api-ms-win-crt-stdio-I1-1-0.dll przy instalacji Firefox Light na Vista

rockboys 20 Gru 2015 14:43 1449 10
REKLAMA
  • #1 15256047
    rockboys
    Poziom 3  
    Ocena: 39
    Nie mogę zainstalować Firefoxa Light,ponieważ zużywa mniej procesora,a mam słabszy laptop,ale wyskakuje mi taki błąd:"Nie można uruchomić programu,ponieważ na komputerze nie znaleziono:api-ms-win-crt-stdio-I1-1-0.dll - jak to naprawić? Jestem po reinstalce systemu(Vista)
  • REKLAMA
  • #2 15256075
    Zygfrydek402
    Poziom 14  
    Spróbuj zainstalować z tej stronki:

http://www.dobreprogramy..
    Moderowany przez swiercm:

Kolejnym razem kolega otrzyma ostrzeżenie.
    3.1.11. Nie wysyłaj wiadomości, które nic nie wnoszą do dyskusji. Wprowadzają w błąd, są niebezpieczne czy nie rozwiązują problemu użytkownika.

• REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 15256147
    Bedni
    Poziom 16  
    Ocena: 38
    Wyłączyć Pandę na czas instalacji, lub dodać wyjątek aby nie usuwało tego pliku.
  • REKLAMA
  • #8 15256257
    Bedni
    Poziom 16  
    Ja osobiście wolał bym oficjalną wspieraną wersję. Działać będzie. O tym Light wcześniej nawet nie słyszałem.
    Ale jak koniecznie chcesz tego Light to próbuj z tym co wyżej pisałem.

Powodzenia w aktualizacji. Obecnie Microsoft skopał update w Viście i 7 tak samo jak wcześniej zrobili to w XP. Taka mała sugestia z ich strony aby przesiąść się na szpiegującą 10'tkę.
    W najlepszym przypadku będzie wyszukiwało aktualizacje przez kilka godzin.
  • #9 15368543
    rockboys
    Poziom 3  
    Ocena: 39
    Bedni napisał:
    Spróbuj przeinstalować Visual C++

http://blog.spreendigital.de/2015/09/01/how-t...0-dll-is-missing-error-for-delphi-10-seattle/

W ogóle co to jest za komputer? Może oficjalny Firefox da radę?

Właśnie tu mam problem ponieważ WU nie pobrał Visual C++ i nie mam tego w systemie ( KB2999226) SP-ki pobrałem z innej stronki bo z microsoft nie było PL języka ( albo może jest ale się pogubiłem ) . Nie mam Visual C ++ , a WU świeci się na czerwono - muszę ręcznie go włączać , ale i tak jakby nie widział aktualizacji .
  • #10 15373810
    Bedni
    Poziom 16  
    Spróbuj zainstalować z instalki w linku.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik napotkał błąd "api-ms-win-crt-stdio-I1-1-0.dll" podczas próby instalacji przeglądarki Firefox Light na systemie Windows Vista. Problemy związane z instalacją były spowodowane brakiem odpowiednich aktualizacji oraz konfliktem z oprogramowaniem antywirusowym Panda, które identyfikowało plik jako wirusa. Użytkownik zainstalował Microsoft Visual C++, co rozwiązało problem i umożliwiło poprawne działanie przeglądarki. Wskazano również na trudności z aktualizacjami systemu Vista, co może wpływać na instalację oprogramowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA