Witam serdecznie chciałem się poradzić w sprawie mojego gramofonu jak w temacie Bernard GS467.Około rok czasu nie używałem go,ale postanowiłem wrócić do płyt winylowych,dodam iż gramofon mam od nowości i praktycznie nie było nigdy żadnych problemów czasem jedynie musiałem delikatnie pobawić się aby dokładnie wyregulować obroty pokrętłem aby wskaźnik nie ruszał się w lewo czy prawo i tak było,teraz po latach gdy go włączyłem ustawienie obrotów to raczej nie zabawa bo bardzo trudno ustawić na 100% aby wskaźnik nie ruszał się,nie wiem widocznie tak ja twierdze winą jest to iż nie zrobiłem przez lata konserwacji gramofonu czyli nie wyczyściłem go w środku czy nie dałem nowy smar, ponieważ wszystko inne działa bez problemu.Proszę o radę co zrobić ? Może ktoś posiada instrukcję tego gramofonu ponieważ gdzieś mi się zgubiła.Przepraszam jeżeli mój temat się powtarza,ale co doradzicie? czy winą może być stary nie zmieniony smar ? pasek ? proszę o poradę:czym usunąć stary smar,jaki użyć nowy,jak sprawdzić pasek ?