logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pendrive Silicon Power 16GB SM3257ENAA - brak dostępu, dane do odzyskania

mino1983 25 Gru 2015 17:17 2991 9
REKLAMA
  • #1 15268891
    mino1983
    Poziom 9  
    Witam wszystkich,

Mam problem z 16GB Pendrive Firmy Silicon Power , Są na nim ważne zdjęcia nie narodzonego jeszcze dziecka (mojego kolegi) na których mu bardzo zależy i z tym problemem ciężko mi poradzić , grzebałem już wszędzie ale może wy mi pomożecie.

A więc opis:

Nie moge na niego wejsc,formatowac,jest widoczny w urzadzenia i drukarki ale nic nie mozna z nim zrobic. HDDscan lub Formatter Silicon Power nie widzi nie pomaga , SMI Mass Production Tool widzi niby cos SM3257ENAA ( SM3257ENAAISP.BIN )
    ISP Version : 111123-AA- ale 0mb i po start pisze Fail.

Cos sie da z nim zrobic ?

Description: [L:]Urządzenie pamięci masowej USB(USB MEMORY BAR)
    Device Type: Mass Storage Device

Protocal Version: USB 2.00
    Current Speed: High Speed
    Max Current: 100mA

USB Device ID: VID = 090C PID = 3000

Device Vendor: Silicon Motion,Inc.
    Device Name: SM3255AA MEMORY BAR
    Device Revision: 0100

Product Model: USB MEMORY BAR
    Product Revision: 1000

Chip Vendor: SMI
    Chip Part-Number: SM3257ENAA - ISP NONE

Tools on web: http://dl.mydigit.net/special/up/smi.html

Zycze milego dnia i pozdrawiam

Dominik :D
  • REKLAMA
  • #2 15269636
    AlBandi
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Zobacz czy widzi go DMDE, tutaj masz poradnik jak odzyskać dane, ale oczywiście wszystko zależy od konkretnego problemu więc w razie czego warto pogooglować. Najważniejsze to czy DMDE widzi pendriva.
    Tutaj poradnik: http://dmde.pl/-/7-jak-odzyskac-dane
  • #3 15270208
    mino1983
    Poziom 9  
    Dziękuję :)

Oto co otrzymałem.
    Widzi go ale inaczej niż zawsze.
    Pozdrawiam
    Załączniki:
    • Pendrive Silicon Power 16GB SM3257ENAA - brak dostępu, dane do odzyskania Dysk2.jpg (135.18 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Pendrive Silicon Power 16GB SM3257ENAA - brak dostępu, dane do odzyskania dysk.jpg (101.86 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 15270462
    AlBandi
    Poziom 10  
    Skoro działa, ale jakoś "inaczej" najlepiej skopiuj wszystkie dane z niego na dysk i sformatuj pendrive dla pewności, jeśli nic się nie zmieni może warto byłoby zainwestować w nowego pedriva i na nim trzymać "wrażliwe" czy ważne dane.

Lepiej nie ryzykować ;)
  • #5 15270556
    mino1983
    Poziom 9  
    wlasnie nie moge wejsc na niego tak to juz dawno by bylo po klopocie i formatu nie da sie zrobic .
    Załączniki:
    • Pendrive Silicon Power 16GB SM3257ENAA - brak dostępu, dane do odzyskania Dysk4.jpg (70.61 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Pendrive Silicon Power 16GB SM3257ENAA - brak dostępu, dane do odzyskania Dysk3.jpg (41.02 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 15270931
    AlBandi
    Poziom 10  
    Mi polecono z moim (innym) problemem żeby spróbować zrobić bootowalnego DMDE na płycie lub pendrive, jeszcze nie próbowałem, ale podobno ten spod Windowsa często ma jakiś problem którego. Możesz też spróbować jeszcze tego.
  • REKLAMA
  • #7 15271729
    mino1983
    Poziom 9  
    A może pod DOSa coś zadziała ? system widzi Pendrive ale nie widzi jego pojemności i nie da się na niego wejść ani formata zrobić .
  • REKLAMA
  • #8 15271858
    AlBandi
    Poziom 10  
    Nie napisałeś co się z nim stało? Może to uszkodzenie mechaniczne?
  • #9 15271950
    mino1983
    Poziom 9  
    po prostu pewnego pieknego dnia po wlozeniu i zgraniu fotek powstal taki babok :/
  • #10 15299059
    mino1983
    Poziom 9  
    Jakies podpowiedzi co mozna zrobic jeszcze ?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z pendrivem Silicon Power 16GB, na którym znajdują się ważne zdjęcia. Urządzenie jest widoczne w systemie, ale nie można uzyskać do niego dostępu ani go sformatować. Proponowane rozwiązania obejmują użycie narzędzia DMDE do odzyskiwania danych, które widzi pendrive, ale w inny sposób. Użytkownik nie może skopiować danych ani sformatować urządzenia. Inne sugestie to próba użycia bootowalnego DMDE lub systemu DOS, jednak nie ma pewności co do uszkodzenia mechanicznego. Użytkownik poszukuje dalszych wskazówek dotyczących odzyskiwania danych.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA