logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

WHIRLPOOL 20RU-D1L A+ - Nie chłodzi komora chłodziarki

michuwro 25 Gru 2015 22:29 1359 0
REKLAMA
  • #1 15269511
    michuwro
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Witajcie. Po kilku latach przyszła kryska na moją "szafkę". Nie mam zielonego pojęcia jak ugryźć temat. Otóż, zamrażarka działa bez zarzutu ale chłodziarka odmówiła współpracy. Panel sterowania pokazuje że temp. w chłodziarce jest niska ale kłamie i w dodatku nie świeci światło (może to i lepiej bo nie będę w nocy podjadał ;) ). Urządzenie pracuje na jednym agregacie i ma magiczną skrzyneczkę z wyprowadzonymi złączami do testera. Przeszukałem forum, doktora G i nigdzie nie znalazłem żadnych wskazówek..... Może ktoś miał styczność z podobną usterką i będzie w stanie mi coś podpowiedzieć lub chociaż jakieś wskazówki podpowiedzieć ? Nr serwisowy 8586 444 11000.

Ponieważ i tak przez święta nie ma dostępu do części przeprowadziłem obserwację. Do chłodziarki zapakowałem termometr i obserwowałem zmiany temperatury. Okazuje się, że chłodzi ale bardzo powoli i nie spada temperatura do tej zadanej na sterowniku, ustawiłem 2 st. a temp. po kilku godzinach spada do 3-3,5 st. Naturalnie otworzenie drzwi powoduje dość szybki wzrost temp i wydaje mi się, że czas wyrównania temp. powinien być o wiele krótszy Czytałem na forum o podobnej szafie i tam problem był w żaluzji i silniczku który ją sterował. Może to i u mnie się dzieje tylko nie mam zielonego pojęcia gdzie tej żaluzji z silniczkiem szukać no i zastanawiający jest brak tego światła. Żarówkę sprawdziłem, jest ok. Może ktoś ma jakąś serwisówkę żebym mógł dobrać się do tej żaluzji ?
  • REKLAMA
REKLAMA