jaszczur64 napisał: Witam, jak w tytule telefon wpadł do wody. Bateria została niezwłocznie wyjęta, rozebrałem go na części pierwsze, przeczyściłem wszystko izopropanolem z racji braku hot aira użyłem suszarki licząc na jakieś skutki

telefon się włącza i raz na około pięć razy da się z niego normalnie korzystać w tym jednym razie od razu po włączeniu robi się różowy ekran z poziomymi kreseczkami. Dotyk działa aczasem nawet zaskoczy ekran i nagle wszystko jest ok do czasu aż się nie zablokuje później znów ten sam problem. Nie jestem pewien dlatego moje pytanie brzmi - czy to wyświetlacz? Taśma była sucha od razu po otwarciu a styki przeczyszczone kilka razy

Suszarka... NIGDY NIE UŻYWAJ SUSZARKI DO SUSZENIA TELEFONÓW, KTÓRE MIAŁY KONTAKT Z WODĄ, A TYM BARDZIEJ SMARTFONÓW!!! Może to spowodować szybką zmianę temperatury wody, a za tym idzie małe uszkodzenie mikro części. A tak poza tym to raczej jest to wyświetlacz, a raczej jego kontroler pod przyciskiem home. Narazie go nie włączaj, zostaw do wyschnięcia w temperaturze pokojowej, po 24h włącz go ponownie i sprawdź, czy działa. Do ryżu też nie wsadzaj, osad może przynieść niechciane skutki. Jeżeli raz działa a raz różowe, to może jeszcze nie wszystko stracone

. Miałem w naprawie zalany s4, raz ekran działał a raz nie, wyłączyłem, zostawiłem, i do tej pory działa

.