logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows Vista - Przywracanie stanu systemu z pliku hibernacji.

trido 27 Gru 2015 16:25 1140 5
REKLAMA
  • #1 15273397
    trido
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Czy istnieje możliwość przywrócenia systemu z pliku hibernacji (jeśli się nie mylę to plik hiberfile.sys)? Np. taka sytuacja - mam włączony komputer, przechodzę do hibernacji, potem z niej wychodzę, coś robię dalej i wyłączam komputer (plik hiberfile.sys jest ciągle na dysku). Mija np. 2 tygodnie - czy i jak mogę "przywrócić" system do stanu jak w pliku hibernacji?
  • REKLAMA
  • #2 15273404
    greep
    Poziom 19  
    Ocena: 38
    trido napisał:
    Czy istnieje możliwość przywrócenia systemu z pliku hibernacji (jeśli się nie mylę to plik hiberfile.sys)? Np. taka sytuacja - mam włączony komputer, przechodzę do hibernacji, potem z niej wychodzę, coś robię dalej i wyłączam komputer (plik hiberfile.sys jest ciągle na dysku). Mija np. 2 tygodnie - czy i jak mogę "przywrócić" system do stanu jak w pliku hibernacji?

a nie nadpisales tego pliku w ciagu tych 2 tygodni inna hibernacja?
  • REKLAMA
  • #3 15273411
    trido
    Poziom 9  
    Nie. Plik hibernacji nie był nadpisany.
  • REKLAMA
  • #4 15273419
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1097
    Plik to może i istnieje, ale jego zawartość - sprzed dwóch tygodni - nie.

PS
    Pogranicze nauki czy HP?
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • REKLAMA
  • #5 15273458
    trido
    Poziom 9  
    Matuzalem, czyli mówisz, że:

1. Plik hiberfile.sys nadpisuje się nawet wtedy, kiedy nie włączam hibernacji (bo jeśli jej potem nie włączałem, to czemu jego zawartość miałaby się zmienić)?
    2. Pogranicze nauki czy HP? - nie rozumiem tego pytania?
  • #6 15273541
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1097
    Przepraszam, że to zabrzmi jak zabrzmi, ale PS nie było do Ciebie adresowane.
    Wracając do hiberfile.sys - to przestrzeń na dysku pełniąca rolę podobną do tej znanej jako pagefile.sys tylko przy trochę innym celu, dla którego została wydzielona. - Tak czy inaczej w obu wypadkach zawartość tych plików zmienia się dynamicznie, a istnieje tylko do odcięcia zasilania.
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
REKLAMA