logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo - Jak odzyskać dane po przywróceniu systemu do ustawień początkowych?

TomiHawro 28 Gru 2015 21:41 1002 6
REKLAMA
  • #1 15277632
    TomiHawro
    Poziom 2  
    Panowie, mam problem, otóż moja dziewczyna ma laptopa z windowsem 8 którego ulepszyła do windowsa 10, ale wszystko zaczęło strasznie zamulać to przywróciłem go z powrotem do win 8.
    Po tym zabiegu przestało wykrywać połączenie z internetem oraz klawiaturę więc po paru próbach naprawienia tych usterek postanowiłem przywrócić system do ustawień początkowych.
    Zabieg się udał i wszystko teraz śmiga poprawnie, tylko że utraciła wszystkie dane!!
    I tutaj moje zapytanie?
    Czy da się to w jakiś sposób odzyskać?
    Jeśli tak to w jaki sposób.
    Proszę o pomoc bo stracę głowę...
  • REKLAMA
  • #2 15277829
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1728
    TomiHawro napisał:
    przywróciłem go z powrotem do win 8.

TomiHawro napisał:
    postanowiłem przywrócić system do ustawień początkowych.

Przywróciłeś do początkowych ustawień korzystając z recovery?
  • REKLAMA
  • #3 15277953
    TomiHawro
    Poziom 2  
    Tak, zrobiłem recovery
  • REKLAMA
  • #5 15278144
    mati211p
    Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 1131
    Była oddzielna partycja na dane, czy były na systemowej? Ile teraz jest partycji i jaki mają rozmiar? Najlepiej nie korzystać już z tego systemu, bo każde jego uruchomienie zmniejsza szansę na odzysk danych. Korzystaj z live CD i programów pod DOS. Na początek przydał by się screen/zdjęcie z DMDE z widoku okna partycje po wyborze tego dysku z urządzeń fizycznych.
  • #6 15278197
    ghrki
    Poziom 17  
    Ocena: 11
    Chcialbym Cie pocieszyc, lecz nie moge. Mialem ten sam przypadek tylko z przejsciem z win7 na 10. Komputer lenovo t500 . Zamulal wiec tez przywrocilem system. Stracilem dane z partycji systemowej. Na szczescie mialem druga kopie na innej partycji. Ja popelnilem blad przy aktualizowaniu systemu do 10, nieuwaznie czytalem co bylo w trakcie instalacji pisane. Tak jak kolega powyzej radzil: uruchom z live cd, i szukaj. Sprobuj tez w aktualnym windowsie wlaczyc pliki ukryte, moze tam cos znajdziesz. Stary wysluzony NC tez sie moze przydac.
  • REKLAMA
  • #7 15278991
    TomiHawro
    Poziom 2  
    Są dwie partycję, tylko moja wina bo dopiero teraz widzę że D: ma tylko 30 GB a C: 870 GB zazwyczaj jest na odwrót, tak to jest jak obcy komputer sia traktuje jak swój.
    Jestem zielony w temacie więc nie wiem zupełnie jakby to sprawdzić.
    Zastosuje się podanych rad może coś poskutkuje.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik napotkał problem z laptopem Lenovo, który po przywróceniu systemu do ustawień początkowych utracił wszystkie dane. Po przejściu z Windows 8 na Windows 10 i powrocie do Windows 8, wystąpiły problemy z połączeniem internetowym oraz klawiaturą, co skłoniło do przywrócenia systemu. Użytkownicy sugerują, że dane mogły zostać nadpisane, co utrudnia ich odzyskanie. Zalecają użycie live CD oraz programów do odzyskiwania danych, a także sprawdzenie partycji dysku, aby ustalić, czy dane były na partycji systemowej czy osobnej. Wskazówki obejmują również unikanie dalszego korzystania z systemu, aby zwiększyć szanse na odzyskanie danych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA