logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Polar PDP819P - pralka nie obraca bębna, pobiera wodę i zatrzymuje się

saw667 29 Gru 2015 10:10 1215 8
REKLAMA
  • #1 15278667
    saw667
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    Proszę o pomoc. Włączam pralkę do kontaktu wciskam przycisk włącznika i podświetli się przycisk "start" . Pralka zaczyna chodzić pobiera wodę później staje i myśli długo.. powinna obrócić i dalej lać wodę lecz tego nie robi :( PYTANIE: Jaki może być powód nie obracania bębna?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 15278942
    tadkli9743
    Poziom 25  
    Ocena: 279
    Czy w trakcie myślenia podgrzewa wodę?
    Jeżeli nie to sprawdź grzałkę.
  • REKLAMA
  • #6 15279005
    saw667
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    W silniku właśnie zmieniłem szczotki ale muszę go dać dziś do sprawdzenia czy jest dobry

Dodano po 2 [minuty]:

Jak miałem wodę w pralce to zacząłem kręcić bębnem ręcznie i co jakiś czas się słyszałem pstryknięcie. Gdy przestałem to z prania wstępnego przeskoczyło mi na zasadnicze. Więc jak na razie obstawiam silnik że nie chce zaskoczyć.

Dodano po 1 [minuty]:

Gdy spuściłem wodę to woda była zimna :-/
  • Pomocny post
    #7 15279719
    rydzekcycek
    Poziom 17  
    Ocena: 72
    witam odstaw kondensator w zasilaczu modułu sterowania

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z pralką Polar PDP819P, która pobiera wodę, ale nie obraca bębna i zatrzymuje się. W odpowiedziach zasugerowano kilka potencjalnych przyczyn, w tym konieczność przeczyszczenia filtrów wody, sprawdzenia silnika (szczotek), paska, kostki wiązki silnika oraz modułu sterującego. Po wymianie szczotek w silniku, użytkownik zauważył, że bęben można ręcznie obracać, ale słychać pstryknięcia, co sugeruje problem z silnikiem. Ostatecznie, problem został rozwiązany poprzez naprawę uszkodzonych ścieżek w module sterującym, co przywróciło prawidłowe działanie pralki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA