logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wkrętarka akumulatorowa do 300 zł - jaka trwała i wydajna do użytku domowego?

acd101 01 Sty 2016 19:33 2271 6
  • #1 15288975
    acd101
    Poziom 9  
    Ocena: 19
    W najbliższych dniach zamierzam kupić wkrętarkę akumulatorową. I tu pytanie jaką byście mi polecili żeby była w miarę trwała i wydajna ?
    Podaję kryteria;
    - sprzęt ma być mobilny, więc tylko akumulatorowa.
    - użytek domowy i drobne prace garażowe.
    - cena do 300zł
  • #2 15289095
    mlewan
    Poziom 20  
    Ocena: 92
    Jeśli sprzęt używany doraźnie, to polecam taki wyposażony w baterie litowe. Nie musisz się martwić, że po miesiącu nie używania same się rozładują. Osobiście używam Sparky BR2. Jeździ w bagażniku w każdej możliwej temperaturze i pomimo że używam jej raz na miesiąc zawsze jest gotowa do akcji. Uwagę też zwraca wysoki moment obrotowy.
  • #3 15289121
    acd101
    Poziom 9  
    Dzięki za odp, ale w/w model nie mieści sie w podanych przeze mnie kryteriach.
  • #4 15289438
    mlewan
    Poziom 20  
    Ocena: 92
    Na Allegro jest za 260.
  • #5 15292415
    acd101
    Poziom 9  
    Poszukam coś, sporo tego jest i w tej cenie pewnie wszystkie będą podobne. Popatrzę jeszcze za Einhell albo Black&Decker
  • #6 15342748
    acd101
    Poziom 9  
    Wczoraj kupiłem Einhell TE-CD 12Li, przykręciłem nią 6 płyt OSB 22mm. Pierwsze wrażenie ogólnie ok. To tak czysto informacyjnie podaję. Jak nią popracuje dłużej to wtedy coś więcej napisze jaka jest.
  • #7 15391402
    benekpp
    Poziom 15  
    Ocena: 17
    Sam używam, Skil - należy do koncernu Bosch. Wkrętarka 12V z dwoma akumulatorami w zestawie. Na jednym pracuje, a drugi w tym czasie sie ładuje. Z perspektywy czasu myśle sobie, że kupiłbym większe napięcie, z tego względu, że uzyskałbym większy moment obrotowy.
    Ale do codziennych prac wystarcza.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy forum poszukują akumulatorowej wkrętarki do 300 zł, która będzie trwała i wydajna do użytku domowego oraz drobnych prac garażowych. Rekomendacje obejmują modele z bateriami litowymi, które nie rozładowują się po dłuższym nieużywaniu. Wspomniano o modelu Sparky BR2, który charakteryzuje się wysokim momentem obrotowym, jednak nie spełnia kryteriów cenowych. Użytkownicy zwrócili uwagę na dostępność modeli Einhell TE-CD 12Li oraz Skil, który należy do koncernu Bosch. Skil oferuje 12V z dwoma akumulatorami, co pozwala na jednoczesne ładowanie i użytkowanie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA