Jedna plytka jest w czarnym pudelku-jak pisales.
A gdzie jest druga?
Dodano po 22 [minuty]: stiff12 napisał: Chodzi o pompę do wylewu wody, ale pompę obiegową też zawsze sprawdzam podłączając bezpośrednio do prądu. Ja uprawnienia mam do pracy przy prądzie, ale nie wiem jak to u ciebie wygląda. Napisz jak sprawdzisz.
Oczywiscie napisze.
Sprawdze obie pompy, ale teraz opisze tez swoj przypadek dokladniej-moze cos to wyjasni:
1. Pompa oprozniajaca zawsze dziala - woda wyrzucana jest do konca nawet po wystapieniu Błąd C
2. Po wyjeciu plytki sterownika i ponownym jej zamontowaniu zmywarka kilka razy przeszla caly cykl bez awarii.
Jednak po tych kilku razach ponownie pojawil sie Błąd C.
Poprzedzone to bylo normalnym dzialaniem, po zasadniczym myciu pobrana zostala woda do plukania.
Powinna uruchomic sie pompa obiegowa (ktora w myciu zasadniczym dzialala ok).
Wtedy jednak nastapila kilkusekundowa cisza i ciche klikniecie (jakby jakiegos przekaznika). Pompa nie uruchomila sie. Znowu kilka sekund cisza, znowu klikniecie - i tak kilka razy. W koncu alarm i Błąd C. Pompa oprozniajaca wyrzucila cala wode.
Wylaczylem zmywarke, poruszalem intensywnie skrzynke z plytka sterownika i puscilem program 8 min. namaczania - w tym programi rowniez pracuje pompa obiegowa. Tym razem jednak nie bylo zadnego bledu i program skonczyl sie bez problemu.
Pytanie - skad klikniecie, ktore slychac w momencie gdy powinna uruchomic sie pompa obiegowa? Jest tam jakis przekaznik (gdzie?), czy to raczej pochodzi od samej pompy?