logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt Montreux RCR127 - jak uruchomić radio bez karty?

Szefciu 29 Cze 2004 21:01 2325 9
REKLAMA
  • #1 718246
    Szefciu
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Wszedłem w posiadanie radia Blaupunkt Montreux RCR127. Mam do niego komplet dokumentów (instrukcje, jakieś opisy, radio passport) brakuje mi tylko karty :( W jaki sposób moge je uruchomić? Czy Blaupunkt na podstawie dokumentów które mam może mi sprzedac druga kartę? Czy może powinienem zwrócić sie do kogoś z prośbą o odblokowanie tego radia?
  • REKLAMA
  • #2 718264
    track
    Poziom 16  
    Ocena: 26
    Można uruchomić bez,można przyuczyć nową kartę,ale najlepiej daj komuś kto ma pojęcie na ten temat bo także można te radio uwalić.Pozdrawiam
  • #3 718297
    Szefciu
    Poziom 13  
    track napisał:
    Można uruchomić bez,można przyuczyć nową kartę,ale najlepiej daj komuś kto ma pojęcie na ten temat bo także można te radio uwalić.Pozdrawiam

Nie zamierzam sam sie za niego zabierac, bo dla mnie radiocode to czarna magia. Chciałem sie raczej zorientować, czy można je uruchomić i ile mnie to może kosztować.
  • REKLAMA
  • #4 718933
    emik
    Poziom 34  
    Ocena: 651
    Jeśli masz wszystkie dokumenty to w nich znajdziesz kod do radia. Dokupisz kartę i w/g instrukcji przyuczysz nową kartę. A tak swoją drogą to po co wydawałeś 62 zł jeśli radio code to dla Ciebie czarna magia.
  • REKLAMA
  • #5 719949
    Szefciu
    Poziom 13  
    Hmmmm jakby Ci tu napisać.... Chciałem mieć to radio, czasem człowiek zachowuje sie nierozsądnie i zamiast kupić sprawne wydaje kasę na takie do naprawy. Poza tym skusiło mnie to, że mam do niego komplet dokumentów, wiec mam pewność, że nie wspieram złodziei ("radio było w samochodzie tylko sie zablokowało...") W sumie to jest mój czwarty blaupunkt, może kiedys się skusze i zacznę dłubac w najgorszym, człowiek uczy sie całe życie, a moja znajomośc elektroniki zatrzymała sie na poziomie UCYXXXX. Nawet pracę dyplomową na nich robiłem.
    Dalej czekam na odpowiedź dotyczącą możliwych kosztów uruchomienia tego radyjka.
  • #6 728281
    nfoka
    Poziom 17  
    Ocena: 26
    czesc!

jesli masz Radiopass i dokumanty to sprawa jest prosta. Wejdz na strone www.blaupunkt.de i pozniej Service jest nr faxu pod ktory wysylasz krotkie oswiadczenie ze jestes wlascicielem radia dane z Radiopass Nr seryjny itd i Blaupunkt za zaliczeniem przysle ci karte zaprogramowana do twojego radia (koszt ok 18 Euro)

inny sposob to jelsi masz RAdiopass i stoi tam MasterCode to kupic gdziesz stare uszkodzone radio Blaupunkt z KeyCard i zgodnie z instrukcja zaprogramowac sobie KeyCard do wlasnego radia

pozdrawiam
  • #7 728295
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Niestety ale ten ostatni sposób nie przejdzie bo karta musi być odpowiednio sformatowana i od innego radia nie przyuczy się. Myślę że lepiej będzie skontaktować się z kimś na PW kto Ci odsprzeda odpowiednią kartę i pomoźe przyuczyć a wtedy w kilka minut z pomocą uruchomisz radio.

SławeK
  • #8 752995
    Szefciu
    Poziom 13  
    Daje więc ogłoszenie. Kto ma do sprzedania karte do balupunkta Montreux RCR 127?
  • REKLAMA
  • #10 753026
    Szefciu
    Poziom 13  
    Ok Dzięki i przepraszam.

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz radia Blaupunkt Montreux RCR127 chce uruchomić urządzenie bez oryginalnej karty kodowej (KeyCard). Radio można uruchomić bez karty lub przyuczyć nową, jednak wymaga to wiedzy technicznej, by nie uszkodzić sprzętu. Jeśli posiada się komplet dokumentów, w tym Radiopass z kodem radia, można zamówić nową kartę bezpośrednio u Blaupunkta, wysyłając oświadczenie i dane radia (koszt około 18 euro). Próba użycia karty z innego radia nie zadziała, ponieważ karta musi być odpowiednio sformatowana i przypisana do konkretnego urządzenia. Alternatywnie można poszukać osoby prywatnej, która sprzeda odpowiednią kartę i pomoże ją przyuczyć. Wskazane jest korzystanie z fachowej pomocy przy programowaniu karty, aby uniknąć uszkodzenia radia. Ogłoszenia o sprzedaży kart powinny być zamieszczane na dedykowanych forach lub portalach aukcyjnych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA