logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program do dźwięku pseudo surround na dwie kolumny z różnych źródeł

paweldj 15 Cze 2005 16:24 1110 6
REKLAMA
  • #1 1579949
    paweldj
    Poziom 11  
    Mam prośbe czy ktoś maże podać nazwę programy który na wyjściu karty muzycznej w kompie da mi dzwięk pseudo surround (na dwie kolumny) tak jak np. plug-in w winampie ??

Tylko pamiętajcie ja chce mieć z każdego źrudła taki dziwięk (Winamp, Windows Media Player, Fobar,Traktor DJ Studio itd.)

Wszystkim wielkie dzięki !!!
  • REKLAMA
  • #2 1581851
    wddf
    Poziom 18  
    Może wraz z kartą dźwiękową, dostałeś jakieś bajery umożliwiające modyfikację wyjścia? Jaką masz kartę i oprogramowanie do niej dołączone?
  • REKLAMA
  • #3 1582100
    cortez_
    Poziom 26  
    Ocena: 31
    to co chcesz siągnąc powinno yc udostepniane przez sterowniki do karty muzycznej, jesli w standardowych z windowsa tego nie ma to zainstaluj te od producenta.
    BTW jaką masz kartę muzyczną??
  • #4 1583388
    paweldj
    Poziom 11  
    Moja karta to Sound Blaster Live !!

Tak wiem że, w oprogramowaniu karty są różne funkcje do dzwięku takie jak Hall Arena Garage Room itd. tylko że, nie ma tej konkretnej funkcji SURROUND .

Sterowniki do karty miałem orginalne jak i zarówno Kx Project
  • REKLAMA
  • #5 1583642
    brachu_sq8diett
    Poziom 16  
    Ocena: 9
    w power dvd masz taką opcje, w ustaiwniach sie ustawia i mp3 też można puszczać
  • REKLAMA
  • #6 1586612
    paweldj
    Poziom 11  
    Czuje dalej niedosyt !!

Ja chce program który dodaje w czasie żeczywistym efekt surround nie zależnie od źrudła (Winamp ,fobar , itd.)
  • #7 1587023
    brachu_sq8diett
    Poziom 16  
    Ocena: 9
    w sumie to słuchanie muzyki w systemie dolby surround nie zawsze będzie przyjemne ponieważ kiepskiej jakości utwory będą strasznie odtwarzane przez taki system(trzaski, szumy itp). Dolby surroud jest racze do oglądania filmów niż słuchania muzyki

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Poszukiwano programu umożliwiającego uzyskanie efektu pseudo surround na wyjściu karty dźwiękowej w czasie rzeczywistym, niezależnie od źródła dźwięku (np. Winamp, Windows Media Player, Foobar, Traktor DJ Studio). Użytkownik posiada kartę Sound Blaster Live i stosował oryginalne sterowniki oraz KX Project, jednak brakowało funkcji surround w oprogramowaniu. Wskazano, że niektóre funkcje efektów dźwiękowych mogą być dostępne w oprogramowaniu dołączonym do karty lub w sterownikach producenta. Zasugerowano także wykorzystanie opcji surround w programie PowerDVD, choć jest ona bardziej dedykowana do filmów niż muzyki. Podkreślono, że efekty Dolby Surround mogą pogarszać jakość odtwarzania muzyki niskiej jakości, generując trzaski i szumy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA