logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Iphone 5 nie ładuje się po uszkodzeniu kabla – co mogło się zepsuć?

KochamTonsile 05 Sty 2016 22:10 1122 3
  • #1 15304535
    KochamTonsile
    Poziom 7  
    Witam. Kupiłem na internecie od osoby prywatnej Iphone 5. Użytkowałem go z 2 tyg i kiedyś kabel od ładowarki gdzieś zaplątał sie pod łózkiem, więc go szarpnąłem i jakoś wyszedł, lecz po podłączeniu iphona pod ładowarke kabel zaczął byc gorący i zaczął śmierdzieć spalenizną, więc szybko go odpiąłem. Iphone działał, lecz był nienaładowany i następnego dnia się rozładował i nie włączył. Kupiłem nowy kabel ładowania i nadal nie mógł sie naładować. Dałem go do znajomego do naprawy i ten sprawdzał w nim baterie oraz gniazdo ładowania i wszystko jest w porządku co zatem mogło się w nim zepsuć? Z góry dzięki za pomoc, bo szkoda mi pieniędzy które na niego wydałem i już nigdy nie będe kupował telefonów od osób prywatnych i innych tez przed tym ostrzegam.

PS: Jeśli jest ktoś z okolic Krakowa i mógłby naprawić mi go oczywiście za pieniądze proszę niech się odezwie :)
  • #2 15305934
    gsmowiec
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 128
    Czy ten kabel co kupiłeś jest oryginalny i na pewno 100% sprawny? Najlepiej sprawdzic na sprawdzonej ładowarce czy ładuje.
    Z tego co piszesz wyżej moze wynikac również to ze sam uszkodziłeś moduł ładowania w telefonie podpinając iphone pod uszkodzony kabel...
  • #3 15305948
    mariann
    Poziom 39  
    Ocena: 642
    Witam
    KochamTonsile napisał:
    kabel zaczął byc gorący i zaczął śmierdzieć spalenizną

Skoro twierdzisz, że
    KochamTonsile napisał:
    Kupiłem nowy kabel ładowania i nadal nie mógł sie naładować
    to sprawdź czy zasilacz nie jest uszkodzony. Takie zwarcie na kablu mogło go uszkodzić.

KochamTonsile napisał:
    już nigdy nie będe kupował telefonów od osób prywatnych i innych tez przed tym ostrzegam

Czy gdybyś kupił telefon w sklepie to byś tak nie postąpił jak piszesz?
    KochamTonsile napisał:
    kabel od ładowarki gdzieś zaplątał sie pod łózkiem, więc go szarpnąłem
    Uszkodzenie powstało z Twojej winy.
    Pozdrawiam
  • #4 15306409
    KochamTonsile
    Poziom 7  
    Kolega sprawdzał pod oryginalną ładowarką i podpinając go nawet pod MacBooka i dalej nic :/
    Wymieniał wejście i baterie i też nie pomogło. Jeśli chodzi o kupowanie od osób prywatnych to chodziło mi o to, że jak już kolega rozebrał Iphona to w telefonie brakowało prawie połowe śrubek czyli, że Iphone był już rozbierany. Tak wiem uszkodzenie powstało z mojej winy, ale chce to naprawić, bo szkoda tych pieniędzy co wydałem na ten telefon.
REKLAMA