logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór studiów magisterskich po Elektronice i Telekomunikacji - Elektrotechnika?

makaronmc 14 Sty 2016 22:40 744 6
REKLAMA
  • #1 15335492
    makaronmc
    Poziom 30  
    Ocena: 240
    Witam

Aktualnie jestem na 5 semestrze studiów inżynierskich, na kierunku Elektronika i Telekomunikacja.
    Skończę je ze specjalizacją "Systemy Elektroniczne", chciałem wybrać "Systemy Telekomunikacyjne", ale większość wybrała inaczej...

Zastanawiam się nad 2 stopniem studiów magisterskich na kierunku Elektrotechnika.

Czy mogę podjąć taki kierunek? Czy jestem skazany na elektronikę ?

Jakie polecacie uczelnie ?
    Zależało by mi nad nie wysokiej poprzeczce, ponieważ nie jestem na Politechnice tylko na Państwowej Wyższej Szkole Techniczno-Ekonomicznej.

Osobiście boję się, że nie mogę dać sobie rady np. na Politechnice Lubelskiej.
  • REKLAMA
  • #2 15335714
    bodzio507
    Poziom 30  
    Ocena: 579
    Najlepiej zapytać na uczelni o to czy Cię przyjmą.

Tu liczy się procentowa zgodność przedmiotów z kierunkiem, a przedmioty różnią się na różnych uczelniach.

Na PL na elektrycznym jest w miarę normalna komisja egzaminacyjna więc myślę że Ci pomogą.

A ty na dzienne czy zaoczne się wybierasz?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 15335740
    bodzio507
    Poziom 30  
    Myślę że na zaocznych powinieneś sobie poradzić.

Ja kończyłem tam elektrotechnikę, ale kilka lat temu i na dziennych. Dało radę pozaliczać.
  • REKLAMA
  • #5 15335783
    makaronmc
    Poziom 30  
    Ocena: 240
    No tak... boję się tylko, że jak pójdę w grono gości po Poli to mogę się nie odnaleźć.

Merytorycznie może i nie będą lepsi, ale na Poli z matmy czy fizy na pewno bardziej ich przetrzepali.

Z drugiej strony słyszałem, że 2 stopień to inne studiowanie niż inżynieryjne.
  • #7 15338818
    bodzio507
    Poziom 30  
    A są jakieś egzaminy wstępne??

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik, będący na 5. semestrze studiów inżynierskich z zakresu Elektroniki i Telekomunikacji, rozważa podjęcie studiów magisterskich na kierunku Elektrotechnika. Zastanawia się, czy ma możliwość wyboru tego kierunku, mimo że jego specjalizacja to "Systemy Elektroniczne". Użytkownik obawia się, że nie poradzi sobie na Politechnice Lubelskiej, ponieważ nie studiuje na Politechnice, lecz na Państwowej Wyższej Szkole Techniczno-Ekonomicznej. Otrzymuje porady, aby skontaktować się z uczelnią w celu sprawdzenia zgodności przedmiotów oraz dowiedzieć się o ewentualnych egzaminach wstępnych. Wspomniano, że studia magisterskie mogą różnić się od inżynieryjnych, co może wpłynąć na poziom trudności.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA