logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instalacja sterowników Sound Blaster Live 5.1 - brak wykrycia urządzenia

Bozia 16 Cze 2005 19:31 1007 6
REKLAMA
  • #1 1583234
    Bozia
    Poziom 11  
    Drodzy koledzy z elektroda.pl mam kartę dźwiękową sound blaster live 5.1 i nie mogę zaintalować do niej sterowników sciągniętych z internetu, ponieważ wyskakuje mi komunikat, że instalator nie znalazł żadnego urządzenia Sound Blaster. Proszę o pomoc... Z góry dziękuje...
  • REKLAMA
  • #2 1583252
    adam_sil
    Poziom 20  
    Ocena: 88
    podaj wiecej informacji, jaki system czy po włączeniu system wykrywa nowe urządzenie, czy jak wejdziesz w menadżera urządzeń widać np. znaki zapytania itd ...
  • REKLAMA
  • #3 1583275
    Bozia
    Poziom 11  
    windows xp... wszystko wykrywa tylko nie chce sie zainstalować... przy kontrolerze mulimediów audio jest żółty znak zapytania... dodatkowo mam jeszcze zintegrowaną kartę ale ją wyłączyłem....
  • REKLAMA
  • #5 1583335
    Bozia
    Poziom 11  
    wszedłem na stronke, znalazł moją kartę i dalej nic...
  • #6 1583563
    adam_sil
    Poziom 20  
    Ocena: 88
    a to ci ... a wejdź do menadżera urządzeń, kliknij prawym myszy i wybierz zainstaluj ponownie sterownik i wskaż mu folder ze sterownikami które ściągnąłeś
  • REKLAMA
  • #7 1585760
    Bozia
    Poziom 11  
    dobra...już bangla...zainstalowałem sobie kx project audio driver i hula...ale dzięki za checi....

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył instalacji sterowników do karty dźwiękowej Sound Blaster Live 5.1 na systemie Windows XP, gdzie instalator nie wykrywał urządzenia, a w menadżerze urządzeń pojawiał się żółty znak zapytania przy kontrolerze multimediów audio. Przyczyną były prawdopodobnie niewłaściwe sterowniki lub konflikt z zintegrowaną kartą dźwiękową, którą wyłączono. Zalecano użycie oficjalnej strony Creative i narzędzia Software Autoupdate do automatycznego wykrycia i instalacji odpowiednich sterowników. Po nieudanych próbach instalacji sterowników ze strony producenta, rozwiązaniem okazało się zainstalowanie alternatywnego sterownika KX Project Audio Driver, który poprawnie obsłużył kartę i umożliwił jej działanie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA