logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo G500 nie wykrywa AMD Radeon HD 8570M po usunięciu sterowników

Wiktorian1 16 Sty 2016 02:31 2913 6
REKLAMA
  • #1 15338999
    Wiktorian1
    Poziom 7  
    Witam!
    Proszę o pomoc!
    Komputer nie wykrywał mi drugiej karty graficznej (dedykowanej) (nie wyświetla się w Menadżerze Urządzeń). Jedyną opcją by ją zobaczyć było włączenie opcji "Pokaz ukryte urządzenia".
    Pojawiała się tam na szaro i było napisane, że wszystkie sterowniki działają poprawnie i są zaktualizowane.
    Wyczytałem na innych forach, że niektórzy usuwali i wgrywali sterowniki do karty i to pomagało. Usunąłem przez przypadek drugą kartę graficzną jako urządzenie wraz ze sterownikami w Menadżerze Urządzeń. Nie wiem co robić, ponieważ próbowałem wgrać sterowniki, ale nie działają. I w Menadżerze Urządzeń nie ma nawet w "pokaz ukryte urządzenia" tej karty. Proszę o szybką pomoc!

Specyfikacja:
    Laptop Lenovo G500.
    Procesor: Intel Core i3.
    Karty graficzne: Intel(R) HD Graphics 4000 i AMD Radeon HD 8570M.
    Bardzo proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 15339060
    damianos88
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Odinstaluj w panelu sterownia sterowniki od oby dwóch grafik i chipsetu, następnie uruchom ponownie komputer. Zainstaluj kolejno ze strony producenta sterowniki do chipsetu, grafiki intela i grafiki Ati. Po każdej instalacji sterowników uruchom komputer ponownie.
  • REKLAMA
  • #3 15339399
    Wiktorian1
    Poziom 7  
    Mógłby mnie ktoś poinstruować jakoś prościej ? :P ( jestem zielony w tych sprawach) Chciałbym troche łatwiejszą instrukcję ( dokladniejsza xD ) poniewaz nie chce niczego zepsuc ( juz i tak z dedykowana karta nie poszlo ... ) .
  • REKLAMA
  • #4 15339440
    damianos88
    Poziom 14  
    Jaki w ogóle masz system operacyjny ??
  • #5 15339463
    Wiktorian1
    Poziom 7  
    Mam Windows 8 64bit
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 15339494
    damianos88
    Poziom 14  
    Kliknij wyszukaj i wpisz:

kliknij enter, nastepnie z listy odinstaluj wszystko co ma w nazwie te słowa:
    Intel Chipset
    Intel Video
    AMD VIdeo

Uruchom ponownie komputer.
    Następnie zainstaluj Link
    uruchom ponownie komputer,
    kolejne sterowniki Link
    znów uruchom ponownie komputer
    i ostatnie sterowniki:
    Link
    ponowne uruchomienie i myślę, że powinno pomóc.
  • #7 15339584
    Wiktorian1
    Poziom 7  
    Działa ;) Wielkie dzieki za pomoc :D ~duze piwo

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik laptopa Lenovo G500 zgłosił problem z niewykrywaniem dedykowanej karty graficznej AMD Radeon HD 8570M po przypadkowym usunięciu jej sterowników. Po próbie reinstalacji sterowników, karta nie była widoczna w Menedżerze Urządzeń, nawet w trybie "pokaż ukryte urządzenia". Użytkownicy forum zalecili odinstalowanie wszystkich sterowników związanych z grafiką i chipsetem, a następnie ponowną instalację sterowników z oficjalnej strony producenta, co ostatecznie rozwiązało problem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA