logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

dziwne rzeczy się dzieją z zasięgiem w Nokii 3310

djmolo 16 Cze 2005 23:35 1293 5
REKLAMA
  • #1 1584055
    djmolo
    Poziom 21  
    Ocena: 7
    Witam.

Nokia 3310 po upadku. Brak zasięgu. Po podniesieniu Cobba okazlo sie ze trzy pady pod Cobba odpadly naszczesie na krawedziach wiec posztukowalem( mam nadzieje ze poprawnie).PA strzaskane. Podstawilem RF i telefon wydawal przy radiu kilka razy zrobił pryk pryk dokładnie 5 razy i na tym zakonczylo sie logowanie do siecie to bylo na karcie IDEA,. Na karcie PLUSA robił dwa razy pryk pryk i zawiecha po czym restart i znow zwiecha.

Podstawione kilka RF, diplexer, hagar, mysle ze dobrze posztukowalem sciezki pod Cobba, filtry, VCTXO 26MHz i juz nie wiem co jeszcze.Oczywiscie sofcik,FAID i resety porobione, dobry IMEI.

Ale teraz dopiero WAM napisze.

Podstawilem stara PA 109 gdzie bylem przekonany ze jest uszkodzona i co widze ze na karcie z PLUSA lapie i gubi zasięg czyli objaw typowo PA ale nakarcie IDEA lapie zasieg za kilka sekun gubi i po chwili lapie zasieg i da sie dzwonic <wow>. Niestety nie da sie odbierac ale da sie zadzwonic. Jak przyblize do radia to jest jakos dziwne ciche pyrkotanie ale jest i normalnie da sie dodzwonic na rozne numery.

Czy potrafi mi ktoś wyjascic takie zjawisko????

Proszeo jakieś sugestie .

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1584199
    z.chojnowski
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    nie mozesz odbierac bo z COBBA jest jednak cos nie tak, a objaw z nowym PA prawdopodnie z powodu niezestrojenia mocy wy. Powodzenia
  • REKLAMA
  • #3 1584320
    djmolo
    Poziom 21  
    Nie do konca wiem ze z ta moca piszesz ze jest nie zestrojona. Wiec jesli mozesz to chetnie dowiem sie cos nowego . A co do Cobby to twierdzisz ze jednak cos jest nie tak z nia i tymi padami ???
  • REKLAMA
  • #4 1584997
    djmolo
    Poziom 21  
    Bardzo prosze o jakieś sugestie. Moze uda się go jeszcze uratować i nie trzeba będzie przeznaczyć na dawce organów. Ewnetualnie jakaś podpowiedz na co mam zwrócić szczególna uwage.

dzieki z góry
  • REKLAMA
  • #5 1585211
    torpido
    Poziom 17  
    Ocena: 1
    Raczej nie masz szans na uratowanie tego fona jeśli nie masz padów pod Cobbą. Zobacz na schemacie gdzie te pady są podłaczone a zrozumiesz ze to nie może działać. Poza tym nie ma pewnosci że jakaś przelotka nie poszła przy okazji i mozesz tak szukać do usranej. Ja na szczęści okres siedzenia po nocach nad tego rodzaju padliną mam za sobą ale rozumiem twoją determinacje
  • #6 1585491
    djmolo
    Poziom 21  
    Fajnie tylko że wydaje mi sie ze jest przejscie teraz do tych padów. Są to zewnetrzne pady i udało mi się je posztukować.Powiedz mi tylko co się dzieje z tą mocą że po wlutowaniu nowe sprawnej RF na karcie PLUSA tel sie wiesza i w NM jest takie cos po czym kilka sekund i restart. Zaznaczm ze dzieje się totylko przy RF.

36 0 *5
    12 0 24
    0 0
    SDCC

Na Karcie POPa jest normlnie i się nie wiesza jednak sieci nie znajduje. A nie mam oryginalnej 109 zeby podstawic wiec nie wiem dlaczego takie cos się dzieje. ta 109 ktora teraz jest to bylem przekonany ze jest uszkodzona bo w innym fonie nie lapala zasiegu ,nawet po ponownymjej postwieniu i podgrzniu wczesniej. Lezla jakis czas tu ja wstwilem i nagle zaczęla lapac zasieg tylko w IDEI.

Spotkales sie z tym juz ?
REKLAMA