logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AEG L87695WDP - Błąd E10 - nie wypuszcza wody na programie

barthinho 18 Sty 2016 14:38 7314 2
REKLAMA
  • #1 15346192
    barthinho
    Poziom 9  
    Ocena: 7
    Mam taką pralko-suszarkę :
    http://www.euro.com.pl/pralko-suszarki/aeg-l8...5wWXYZ9LABgRDnhoCMQ7w_wcB&gclsrc=aw.ds#uslugi

Dziś próbowałem ją odpalić, ale podczas programu nabrała wody do połowy, i pokazał się błąd E10. Próbowałem używać podstawowych funkcji jak suszenie, ale nie działa. Pralka buczy i chyba pracuje, ale nie grzeje - wywala E10. Wodę można spuścić poprzez odwirowanie, i tak to działa tylko że nie spuszcza całej wody, tylko parę litrów dlatego muszę odpompowywanie włączać parę razy. Pralka kręci się, zatrzymuje się na nalewaniu wody do bębna. Proszę o jakieś wskazówki co mam zrobić, żeby to zadziałało.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 15348669
    11111olo
    Poziom 42  
    Ocena: 795
    Błąd E10 sugeruje problem z elektrozaworami.
    Pół bębna wody to zdecydowanie za dużo.
    Zacznij od sprawdzenia elektrozaworów.
  • #3 20362895
    kornelpiesio
    Poziom 2  
    Miałem dokładnie ten sam problem w innej pralce Electroluxa. Po rozebraniu i wyczyszczeniu połowy pralki i odpływów zauważyłem, że pod górną pokrywą zsunął się wąż z "analogowego presostatu pralki" co skutkowało tym że pralka nie wiedziała ile wody jest w bębnie. Założenie go z powrotem rozwiązało problem. Ku chwale ojczyzny!
REKLAMA