logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot 206 - Brak iskry po wymianie stacyjki, pompa działa, auto nie odpala

Krzykowski 20 Sty 2016 14:34 1950 10
REKLAMA
  • #1 15352843
    Krzykowski
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Witam serdecznie
    Ja pisze w małej sprawie ponieważ zgubiłem kluczyk o stacyjki peugeota 206. Nie mam zamka centralnego. Zwyczajnie otwieram drzwi kluczem. Zakupiłem zamiennik stacyjki i ja wymienilem. Po wymianie samochód nie chcę zapalić. Słychać jak pompka chodzi ale nie ma iskry na świecach
    Jak to naprawić i czym to jest spowodowane.

Bardzo proszę o jakieś podpowiedz.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 15352987
    Krzykowski
    Poziom 8  
    Czytałem różne tematy i nie mogę znalesc tego problemu.
  • REKLAMA
  • #4 15353010
    Pawel wawa
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4435
    Dane auta mamy sobie zgadywać?
  • #5 15353046
    Krzykowski
    Poziom 8  
    Nie koniecznie. Przepraszam mój błąd.
    Peugeot 206 2000r 1.1 44kw
  • #6 15353059
    Pawel wawa
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4435
    No to pozostaje fachowiec, który dorobi brakującą część w kluczyku, później zgra to ze sterownikami w Twoim aucie. Sam nic, a nic nie zdziałasz.

Dodano po 1 [minuty]:

Chyba, że masz jeszcze jeden, zapasowy kluczyk do starej stacyjki...
  • #7 15353077
    Krzykowski
    Poziom 8  
    Ehh. A ten Stary kluczyk był zwykły najzwyklejszy kluczyk to nic nie zmienia ?
  • REKLAMA
  • #9 15353135
    Krzykowski
    Poziom 8  
    Ah no to wymieniłem stacyjke i nie mam napięcia na listwie (cewce zaplonowej) świec. Nie ma iskry. A nic się nie stanie jak bym dał napięcie bezpośrednio z akumulatora żeby sprawdzić czy ta iskra wgl jest ?
  • #10 15353375
    sebap
    Poziom 41  
    Ocena: 1084
    Ale jesteś uparty. Co ci da obejście bezpośrednio z akumulatora? Nie ma iskry bo immo blokuje zapłon.
    W innych autach wystarczy przełożyć cały komplet (stacyjka, kluczyk i sterownik silnika). Tutaj trzeba zakodować transponder w BSI.
  • #11 15354293
    pepe150
    Poziom 36  
    Ocena: 944
    Odpowiedź już była w poście 6 i 8.
    Skoro nie wie co to Immobilizer, pętla, transponder, i instalacja elektryczna w aucie...

Pętla, komputer zostały te same, więc zostaje przełożyć transponder ze starego kluczyka do nowego. Nowy kluczyk musi mieć miejsce.

Lub jak piszę sebap - wpisać do BSI.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgubił kluczyk do Peugeota 206 i wymienił stacyjkę, jednak samochód nie odpala, ponieważ nie ma iskry na świecach. W dyskusji poruszono problem immobilizera, który blokuje zapłon, oraz konieczność przelożenia transpondera ze starego kluczyka do nowego lub zakodowania go w systemie BSI. Użytkownik nie ma zapasowego kluczyka, co komplikuje sytuację. Wskazano, że bez odpowiedniego kodowania nowa stacyjka nie pozwoli na uruchomienie silnika.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA