logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy wymiana digitizera w MyPhone Cube naprawi pęknięty ekran i dotyk?

kick1256 20 Sty 2016 21:48 1284 4
REKLAMA
  • #1 15354431
    kick1256
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Witam otóż dzisiaj pękł mi ekran w moim telefonie tj. MyPhone Cube
    Telefon pękł w górnej części ekranu a dotyk nie działa na całym telefonie
    Moje pytanie wygląda tak czy wystarczy kupić sam Digitizer? Jak to wygląda w tym telefonie ?
    Z góry dzięki
  • REKLAMA
  • #2 15354501
    ValValiantThor
    Poziom 33  
    Ocena: 150
    jesli wyswietlacz LCD jest sprawny to wystarczy wymienic digitizer "dotyk". Z tego co wiem ten telefon ma klejeony digitizer z LCD za pomocą LOCA czy też OCA. Więc jeśli chcesz to zrobic sam a nie masz sprzętu to bedzie Cię czekać spora zabawa.
  • REKLAMA
  • #3 15354516
    kick1256
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Ogólnie telefon działa włącza się i wyłącza jestem w stanie nacisnąć przycisk do odblokowania i widzę że muszę zaznaczyć KOD aby go odblokować ale niestety dotyk nie działa więc mówisz że tylko ten dotyk musze kupić i wymienić ?
    Czy myślisz że takie coś wystarczy?
    http://allegro.pl/digitizer-dotyk-panel-dotykowy-szybka-myphone-cube-i5878988624.html
  • REKLAMA
  • #4 15354531
    ValValiantThor
    Poziom 33  
    Ocena: 150
    Jak chcesz to profesjonalnie zrobić to będziesz potrzebował jeszcze kleju LOCA lub plastrów OCA
    to już jest wyższa szkoła jazdy jesli nie wiesz co robisz.

Ewentualnie najprostszy sposób to taśma 3M nawet gośc w tej aukcji o tym pisze.

Tu taka taśma. http://allegro.pl/klej-tasma-montazowa-myphone-cube-i5575843406.html

Tylko z LCD bedziesz musiał wyczyscic stary klej będzie Ci potrzebny alkohol IPA i cos czym podgrzejesz stary klej żeby lepiej schodził.
REKLAMA