logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak rozwiązać zadania z teorii obwodów liniowych przed egzaminem?

piter1984 17 Cze 2005 16:43 929 2
REKLAMA
  • #1 1585639
    piter1984
    Poziom 16  
    Ocena: 9
    Witam mam problem z pewnym zadankiem (a właścieiwe z 2ma, których schematy są w załączniku) a w niedługim czasie zbliża sie egzamin z teorii obwodów liniowych czy ktos mi może powiedzieć jak rozwiązać to zadanie ?? chodzi mi schemat działania, nie mam pojęcia od czego zacząć a na konstultacjach do poniedziałku nikogo nie dorwe.
    Załączniki:
    • Jak rozwiązać zadania z teorii obwodów liniowych przed egzaminem? PE1-egzamin.jpg (196.65 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 1585874
    MarcinG
    Poziom 30  
    Ocena: 58
    Witam
    Metoda Thevenina polega na sprowadzeniu obwodu widzianego z punktów A i B do rzeczywistego źródła napięcia(źródło idealne i impedancja wewnętrzna). Mamy wtedy prosty obwód: źródło U0, Zw i Z. Jako pierwsze obliczamy U0 dla obwodu bez impedancji Z, jest to napięcie między punktami A i B. Zw obliczamy jako impedancję widzianą z punktów A i B ,zwierając źródła napięciowe i rozwierając źródła prądu.
  • #3 1586252
    piter1984
    Poziom 16  
    Ocena: 9
    no tak wszystko się zgadadza ale chodzi mi o to jak wyliczyć to U dla prądu I=0 między pkt A i B w tym konkretnym przykładzie
REKLAMA