logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak włączyć debugowanie USB w Sony Xperia Z z uszkodzonym wyświetlaczem?

djfraneq 26 Sty 2016 12:25 1050 6
REKLAMA
  • #1 15372101
    djfraneq
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam mam pytanie czy można przez kabel usb włączyć debugowanie usb w telefonie sony xperiaZ. Nie mogę tego zrobić ręcznie ponieważ mam uszkodzony wyświetlacz. Proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 15372121
    nizak
    Poziom 13  
    Ocena: 11
    Witam, bez sprawnego dotyku raczej ciężko aczkolwiek możesz sobie kupić kabel OTG i do niego podłączyć myszkę bezprzewodową i powinieneś sobie poradzić z tym.
  • REKLAMA
  • #3 15372211
    djfraneq
    Poziom 2  
    Ok dzięki , a jeszcze jedno pytanie dotyczące wifi, pewniw też bez sprawnego dotyku nie da się uruchomić? Potrzebuje zgrać kontakty i sms-y z telefonu i potrzebne mi połączenie z PC.
  • REKLAMA
  • #4 15372219
    nizak
    Poziom 13  
    Zrobisz to robiąc sobie kopie zapasową kontaktów z pozycji eksportuj do pamięci wewnętrznej lub karty pamięci a później wrzucasz sobie to na inny telefon ( najszybciej na jakiegoś androida ) i kontakty importujesz. Możesz też wysłać kontakty do innego telefonu poprzez BT. Z smsami nie walczyłem jeszcze. Wi-Fi sobie włączysz normalnie jak będziesz miał podpiętą myszkę.
  • REKLAMA
  • #5 15372236
    djfraneq
    Poziom 2  
    Przepraszam ale zapomniałem dodać że uszkodzenie wyświetlacza polega na tym iż jest on popękany i nic nie widać.
  • #6 15372243
    nizak
    Poziom 13  
    No to szukać jakiegoś wyświetlacza na podmiankę aby to zrobić. Chyba że w ciemno coś się uda ;)
  • #7 15372249
    djfraneq
    Poziom 2  
    Ok dzięki za porady

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta, jak włączyć debugowanie USB w telefonie Sony Xperia Z z uszkodzonym wyświetlaczem. Odpowiedzi sugerują użycie kabla OTG do podłączenia myszki, co umożliwi nawigację po interfejsie. Użytkownik również pyta o możliwość włączenia Wi-Fi, co również jest możliwe przy użyciu myszki. W przypadku zgrywania kontaktów, zaleca się wykonanie kopii zapasowej na pamięć wewnętrzną lub kartę pamięci, a następnie przeniesienie ich na inny telefon. Wspomniano również o konieczności wymiany wyświetlacza, aby ułatwić proces.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA