logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lifetab Medion S10345 - Czy ekran jest sklejony z digitizerem? Jak to rozdzielić?

intelsat 06 Lut 2016 12:10 5316 7
REKLAMA
  • #1 15408872
    intelsat
    Poziom 13  
    Ocena: 24
    Witam ,mam tablet Lifetab Medion S10345 z pękniętym digitizerem , przy próbie wymiany udało się odkleić digitizer od plastikowej ramki tabletu , niestety ekran główny jest chyba sklejony z digitizerem , czy jest to możliwe w tym modelu ? i co można ewentualnie z tym zrobić ?
    Próba rozdzielenia ekranu w jednym z rogów
    Lifetab Medion S10345 - Czy ekran jest sklejony z digitizerem? Jak to rozdzielić?
  • REKLAMA
  • #2 15483320
    matysek181
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Udało się coś zdziałać bo mam podobny problem?
  • REKLAMA
  • #3 15545448
    gmatig
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Mam model Medion LifeTab 1034 , wyrwane było w nim wyjśćie mini usb, niestety podczas udanej wymiany( dolutowanie nowych ściezek) uszkodziłem taśmie od dotyku...przed zakupem Digitizera postanowiłem go zdemontować , niestety jak się okazało dotyk jest sklejony z LCD , a więc przy demontażu uszkodziłem LCD, teraz mam problem bo nie mogę znaleźć takiej aukcji LCD. Interesuje mnie to jak inni sobie radzą z tym problemem bo widzę że na aukcjach są sprzedawane same dotyki (inna nazwa LifeTab S10334 ) i jak to wymieniają że nie uszkadzają LCD
  • #4 15545476
    matysek181
    Poziom 2  
    Z tego co widziałem na filmikach to trzeba to podgrzać opalarką albo suszarką i dopiero odklejać. Inaczej się nie da.
  • REKLAMA
  • #5 15545503
    gmatig
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Heh korzystając z okazji ze ekran już rozbity , przetestowałem sposoby jego rozklejenia, poszła w ruch opalarka i metody typu siłowanie się, przeciskanie wąskich przedmiotów, a nawet cienki stalowy drucik przeciągając metodą moja twoja, niestety za każdym razem LCd i tak się uszkadza...wydaje mi się ze domowymi sposobami trzeba mieć dobrego farta żeby dokonać takiej wymiany bez uszkodzenia LCD, ekran jest zbyt duży (tafla szkła o gabarytach 17x26 cm ) aby go nie uszkodzić....
  • REKLAMA
  • #6 15545510
    matysek181
    Poziom 2  
    Zamówiłem digitizer jak przyjdzie to czeka mnie wymiana. Mam nadzieję, że się uda. Dam znać jak poszło.
  • #7 15632242
    intelsat
    Poziom 13  
    Ocena: 24
    Witam , niestety zabawa w odklejanie dotyku od ekranu to raczej marnowanie czasu , w moim przypadku też zaliczyłem niepowodzenie , jedyne rozsądne wyjście w tym przypadku to nagrzanie całości do odpowiedniej temperatury i przesunięcie dotyku na bok ( nie odrywanie do góry , nie podważanie , nie wsuwanie czegoś cienkiego ) .
    Nawet jak uda się dojść w tradycyjny sposób do połowy to i tak pewnie trzaśnie na środku . Temperatura musi być utrzyma na całości cały czas , jak będzie za niska to się nie oderwie ,jak za wysoka to rozpada się ekran lcd . Najgorsze jest to ,że pewnie nawet jak uda się odkleić to na lcd pozostaną plamy od temperatury albo w ogóle nie będzie działać
  • #8 15679680
    matysek181
    Poziom 2  
    Witam
    Przy wymianie ekranu uszkodziłem taśmę łączącą ekran z płytą główną. Czy nie macie może na sprzedaż takiej taśmy jeśli nie udało wam się naprawić tabletu.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują o problemach związanych z wymianą digitizera w tablecie Lifetab Medion S10345, który ma pęknięty digitizer. Wiele osób potwierdza, że ekran główny jest sklejony z digitizerem, co utrudnia ich oddzielenie. Wskazówki dotyczące demontażu obejmują podgrzewanie ekranu za pomocą opalarki lub suszarki, co jest kluczowe dla uniknięcia uszkodzenia LCD. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami, że próby rozdzielenia ekranu często kończą się uszkodzeniem LCD, a także poszukują części zamiennych, takich jak taśmy łączące ekran z płytą główną. Wiele osób podkreśla, że wymiana digitizera bez uszkodzenia LCD jest trudna i wymaga dużej ostrożności.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA