logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mastercook/PTE-1036P - Cieknąca woda z okolicy łożyska

Lucky208 20 Lut 2016 18:53 2817 2
REKLAMA
  • #1 15454665
    Lucky208
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam,

Pralka ma około trzy lata, ostatnio przy wymianie grzałki informowałem serwisanta, ze gdzieś cieknie woda. Nie było widać przyczyny, wiec otrzymałem informację, że może wynika to ze złego ułożenia węża do odprowadzania wody (którego położenie zostało zmienione). Na chwilę problem niby zniknął .... ale teraz znów się pojawił. Może to jest nowy temat, albo po prostu był mało widoczny, więc sam postanowiłem zweryfikować co jest powodem pojawiającej się wody. Zdjąłem bok pralki uruchomiłem pranie i czekałem. Po pewnym czasie woda się pojawiła i wygląda na to, że wycieka spod blachy zdjęcie 1, która jest przykręcona do zbiornika i w której znajduje się łożysko. Patrząc od góry widać, że jest sucho. Chciałem zobaczyć co się dzieje pod tą blachą odkręcając wszystkie widoczne na niej wkręty (tu tylko parę z nich: zdjęcie 2), ale nie udało mi jej zdjąć. Na zdjęciach: zdjęcie 3, zdjęcie 4, zdjęcie 5 widać, że woda cieknie spod tej blachy. Chciałbym zatem zapytać, co może być przyczyną zauważonego wycieku, oraz jak ew. się zabrać do zdjęcia tej blachy i ew. naprawy usterki.

pozdrawiam,
    Maciek
  • REKLAMA
  • #3 15456184
    Lucky208
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Tak tez myślałem, że trzeba i to odkręcić. Pytanie tylko, czego mogę się spodziewać jak to zrobię ? Tzn. czy ta operacja nie spowoduję, że będę musiał od razu usunąć usterkę (bez możliwości ponownego skręcenia w całość), a jeżeli tak to co może się wtedy kwalifikować do wymiany i jaki będzie tego koszt ?
REKLAMA