logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Multimetr - gdzie kupić , jaki polecacie

Ingitre 21 Lut 2016 21:12 2895 3
REKLAMA
  • #1 15458729
    Ingitre
    Poziom 6  
    Wie ktoś gdzie można tanio kupić multimetr? Moje miasto - Tarnów.

W Realu sprzedawali kilka miesięcy za 10zł, ale nie mam pojęcia czy nadal jest to aktualne.
  • REKLAMA
  • #2 15458835
    winio42
    Poziom 19  
    Ocena: 185
    Ja mój kupiłem w Lidlu za 50zł, z trzyletnią gwarancją i instrukcją po polsku. Mierzy napięcia i prądy stałe i zmienne do 250V oraz posiada tester zwarć (z dźwiękiem) oraz tester baterii 1.5V i 9V oraz tester diod. W komplecie sondy. Pomiar prądu do 10A. Ja jestem zadowolony, dokładność jaką dysponuję to ok 1.5% (porównywałem z dokładnymi). Zasilanie z baterii 9V. Plus za solidną gumowaną obudowę (można z niej wyjąć - pomaga np. w razie upadku). Oprócz tego w torze pomiaru prądu posiada bezpieczniki na 200mA i 10A (z zależności od zakresu). Te bezpieczniki (szklane, topikowem jednorazowe) już nieraz uratowały ten multimetr, gdy chciałem przez pomyłkę mierzyć napięcie amperomierzem.
    Miernik ten widziałem wielokrotnie w Lidlu w dziale tzw 'Lidl techniczny' - dział ten pojawia się co jakiś czas, są tam tez inne narzędzia i elektronarzędzia. Powinien pojawić się na wiosnę :)
    Mam nadzieję, że pomogłem?
  • REKLAMA
  • #3 15458882
    sPeRaCz.PL
    Poziom 42  
    Ocena: 614
    Ingitre napisał:
    Wie ktoś gdzie można tanio kupić multimetr?

Zależy co rozumiesz przez "tanio"? Do prac "domowych" spokojnie wystarczy sprzęt z marketu, jeśli szukasz narzędzia profesjonalnego i zaawansowanego to będzie to kwota dużo wyższa.

Może określ do czego chcesz wykorzystywać miernik i jakim budżetem dysponujesz, a na pewno dobierzemy coś odpowiedniego.
  • #4 15458901
    kwazar
    Poziom 29  
    Ocena: 121
    W Tarnowie- tam gdzie dawniej był spicimir, na Dąbrowskiego, lub na Krasińskiego w Betatroniku.
REKLAMA