logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mikrofon w słuchawkach Creative Tactic 3D Alpha nie działa przez USB

Vegetaxp 01 Mar 2016 14:12 720 0
REKLAMA
  • #1 15484863
    Vegetaxp
    Poziom 7  
    Ocena: 7
    Witam

Nie będe się bardzo rozpisywał, mój problem jest tego typu, że gdy podpinam sam mikrofon który był załączony do słuchawek Creative Tactic 3D Alpha do wejścia z tyłu komputera różowego na mikorofon to mikrofon działa, niestety takie ułożenie mikrofonu z tyłu obudowy jest mi nie na ręke (to chyba oczywiste) Natomiast gdy próboje podpiąć Mikrofon do słuchawek, a następnie słuchawki podpiąć do PC, słuchawki działają natomiast mikrofon nie działa (Tak kabel od słuchawek ma dwa wyjścia różowe i zielone i dobrze je podpinam) Jest jeszcze 3 opcja, do załączonych słuchawek dodawana była przejściówka z 2kabli na słuchawki na usb(możliwe że swego rodzaju karta dźwiękowa) i gdy pod to podepne to w panelu sterowania pokazuje mi ikonke słuchawek napis Gaming Headset, a zakładce mikrofon to samo, ale niestety mikrofon dalej nie działa. Nie wiem czym to jest spowodowane Proszę o jak najszybszą pomoc. Dodam że mam zainstalowany na PC program Sound Blaster Cinema który zarządza każdym audio or Realtek HD audio
  • REKLAMA
REKLAMA