logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blender/Malakser - jaką markę wybrać ? Siemens ?

makaronmc 24 Mar 2016 20:41 1557 7
REKLAMA
  • #1 15552808
    makaronmc
    Poziom 30  
    Ocena: 239
    Witam.

Do tej pory użytkowałem polski robot kuchenny :) .
    Ale po wielu naprawach wyzionął w końcu ducha...

Blender/Malakser - jaką markę wybrać ? Siemens ?

Szukam czegoś nowego...
    Myślałem o takim blenderze Siemens'a, pytałem sprzedawce i niestety jest Made in Slovenia, a nie Germany :cry: :

http://www.siemens-home.pl/lista-produktow/urzadzenia-kuchenne/blendery-reczne/MQ67170
  • REKLAMA
  • #2 15553661
    hessto
    Poziom 16  
    Ocena: 79
    Bierz Braun i kenwood bardzo dobry.
    Nie kupie bosch/siemens/zelmer, electrolux, philips DNO nie polecam.
  • REKLAMA
  • #4 15557261
    Przemeek1988
    Poziom 22  
    Ocena: 200
    hessto napisał:

Nie kupie bosch/siemens/zelmer, electrolux, philips DNO nie polecam.

No tutaj się nie zgodzę, wszystkie marki dobre. Polecam Bosch MCM4200
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 15558186
    Przemeek1988
    Poziom 22  
    No niestety nie spotkałem się aby ten model był brandowany logo Siemensa. Co więcej ,na rynku polskim Bosch und Siemens Hausgeräte oferuje tylko roboty kuchenne pod logiem Boscha.
    Musiałbyś zrobić zakupy w Niemczech jeśli chcesz robot Siemens: http://www.siemens-home.de/produktliste/speisezubereitung/kuechenmaschinen

Swoją drogą to nie kupisz już drobnego AGD Bosch/Siemens produkowanego w Niemczech (prócz odkurzaczy- fabryka w Bad Neustadt).
    Prawie całe drobne AGD kuchenne jest produkowane w Nazarje od 1993 roku - była fabryka Gorenje. Pozostała część produkcji odbywa się w Turcji- krajalnice, Polsce- w fabryce Zelmera - najnowsze maszynki do mielenia, i ostatnia fabryka- Chiny- np. czajniki, Hiszpania -żelazka.
  • #8 15570822
    Przemeek1988
    Poziom 22  
    Kraj produkcji nie ma tu nic do rzeczy. Ważne są standardy jakie narzuca centrala. Myśl techniczną nadal masz niemiecką.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje nowego blendera po awarii polskiego robota kuchennego. Rozważa zakup blendera marki Siemens, jednak zauważa, że jest on produkowany w Słowenii, a nie w Niemczech. W odpowiedziach pojawiają się rekomendacje dla innych marek, takich jak Braun i Kenwood, oraz model Bosch MCM4200. Użytkownicy podkreślają, że jakość produktów nie zależy wyłącznie od kraju produkcji, lecz od standardów narzucanych przez centralę. Zauważają również, że większość drobnego AGD Bosch/Siemens jest obecnie produkowana w Słowenii, Turcji, Polsce i Chinach.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA